30/06/2019

TRANSFERNIEUWS

  04/07/2019      
  C wolters  

KRC Genk Ladies kan volgend seizoen op de diensten rekenen van de 23-jarige Maastrichtse voorspeelster Caroliena Wolters. Zij speelde 3,5 jaar voor Standard en trok afgelopen winter naar de Nederlandse Eredivisieclub Achilles uit Groesbeek in de buurt van Nijmegen. Haar shirt kleurt straks helemaal blauw !

 

 
  30/06/2019      
  Nikki Janssen2-cop  

KRC Genk Ladies bereikte een overeenkomst met de 20-jarige Nikki Janssen. De linksvoetige flankaanvaller komt over van Fortuna 54 Sittard en speelde eerder bij Susteren en HBC 09 uit Buchten. Zij kwam uit voor jeugdselecties van de KNVB. Nikki woont in Holtum nabij Sittard en studeerde af aan de HAVO Sportkunde.

 
  13/6/2019      
  B8  

Kaatje Vanderheiden is na 2 jaren terug van weg geweest. Van 2015 tot 2017 speelde zij reeds voor Genk bij de U15. Nadien koos zij voor DV Tongeren en KSK Heist. Bij Heist leerde de nu 17-jarige in erg moeilijke omstandigheden knokken tegen sterkere ploegen in de Super League. 
Vanaf haar vijfde ging Kaatje al bij meerdere clubs de lucht opsnuiven: 1 jaar Budingen, 2 jaar KVK Tienen, 1 jaar Drieslinter, 2 jaar Zoutleeuw en 2 jaar STVV.

 
  12/6/2019      
  knaepen jackie  

Middenvelder Karlijn Knapen komt over van OHL waar ze één jaar verbleef na 6 jaar Standard. Zij zette haar eerste voetbalpassen op 5-jarige leeftijd bij Borgloon en nadien bij KSK Tongeren.
De 18-jarige Karlijn maakt ook deel uit van de nationale U19 en trekt dus in juli naar de eindronde van het EK.
Zij woont in Borgloon en gaat orthopedagogie studeren in Diepenbeek.

 
  11/6/2019      
  Eleen jackie  

KRC haalt met de 28-jarige Eleen Kimps een ervaren speelster in huis. Eleen zorgde afgelopen seizoen voor een tiental goals in haar tweede seizoen bij DV Tongeren in Eerste nationale. Voordien was zij 4 jaar een spilfiguur bij Eva’s Tienen waar zij 3 keer de titel behaalde in Eerste nationale en één jaar in de Super League speelde. Ook Na 10 jaar actief geweest te zijn bij  haar moederclub BS Berbroek Schulen (sinds haar 6de) ging zij eerst nog 2 jaar spelen voor Borgloon, waarna zij ook nog 4 jaar uitkwam voor STVV. Daar behoorde zij tot de kern die de landstitel veroverde in 2010.
Eleen werkt als ergotherapeute in het Woonzorgcentrum van Geetbets.

 
  10/6/2019      
  sarie kees jackie   Sari Kees komt van OHL over waar zij als verdediger acteerde. De 18-jarige behoort tot de nationale U19-selectie die in juli de eindronde van het EK zal betwisten.
Sari speelde liefst 8 jaar voor OHL nadat zij op haar 5de haar eerste voetbalstappen zette bij Budingen (2 jaar) en later bij Drieslinter (3 jaar). Sari gaat kiné studeren aan de UHasselt.
 
  9/6/2019      
  Lauren Huys jackie  

Lauren Huys leidde de voorbije 6 jaar als kapitein en verlengstuk van de trainer de verdediging van KSK Heist. Eerder was Lauren gedurende 4 jaar actief bij KV Mechelen. Vanaf haar 6de genoot Lauren de jeugdopleiding bij Zennester Hombeek.
Professioneel werkt de 24-jarige Lauren bij een boekhoudkantoor in Willebroek.

 
  8/6/2019      
  Sien Vandersanden  

De 17-jarige Sien Vandersanden volgde haar volledige jeugdopleiding bij Bocholt VV, waar ze liefst 12 jaar verbleef. Sien werd steeds opgeroepen bij de nationale ploegen U15 en U17 waar ze achteraan op de flank indruk maakte. De bittere nederlaag in de laatste minuten tegen Oostenrijk hield haar team spijtig genoeg van een verdiende plaats op de Eindronde van het EK.

 
  7/6/2019      
  Kelly Simons jackie  

KRC haalde de Nederlandse aanvalster Kelly Simons vanuit Borussia Mönchengladbach, waar zij zeven jaar meedraaide en Bundesliga-ervaring opdeed. Zij was er ook nog ploeggenote was van Liv Aerts. Kelly is 24 en woont in Heerlen. Ze speelde eerder in Nederland voor RKVV Heksenberg en Bekkerveld.
Kelly studeert fysiotherapie aan de Hogeschool Zuid in Heerlen.

 
  6/6/2019      
   Teulings jackie    

Met Jarne Teulings komt een toptalent naar KRC Genk. De 17-jarige Aarschotse begon haar carrière bij Rapid Wezemaal en kwam de laatste 8 jaar uit voor OHL. Daar was de balvirtuoos afgelopen seizoen actief in de Super League. Jarne heeft met haar splijtende assists ook een vaste plaats in de nationale jeugdploegen. Met de U17 misliep zij nipt de Eliteronde na een onverdiende nederlaag in Oostenrijk.
Ook op studievlak is Jarne een kraan. Zij gaat het laatste jaar Latijn-Wiskunde in aan het St. Jozefinstituut in Aarschot.

 
         
  Antony01 pafotot   In opvolging van Thomas Jansen, die een aanbod kreeg van de nationale jeugdploegen, zal Anthony Michiels het team in Eerste nationale leiden. De 26-jarige coach moest de voorbije 2 jaren bij KSK Heist in erg moeilijke omstandigheden cavalier seul spelen. Nu maakt de geëngageerde Anthony deel uit van een bekwaam trainersteam en krijgt hij als opdracht de speelsters uit het beloftenteam klaar te stomen richting de Super League en in de goede middenmoot van Eerste nationale te spelen.  
         
  Luc01 02_1  

Anthony krijgt de 47-jarige Luc Maesen als T2 naast zich. Luc bezit een Uefa B en leidde vorig seizoen de Jong Beloften. Hij slaagde erin ze naar een beter niveau te doen groeien en wist bovendien de Beker van Limburg binnen te rijven. Hij speelde heel zijn spelerscarrière bij Bocholt VV. Als trainer heeft hij ervaring bij het vrouwenvoetbal van Reppel en bij de jeugdopleiding van Bocholt.

 
         
  David01 02 03  

De Jong Beloften zullen op hun beurt dit seizoen geleid worden door David Antunes Pereira, vorig seizoen coach van de U15 en techniektrainer. David blijft techniektrainer bij de jeugdploegen. Hij is een echt voetbalbeest heeft een rijke voetbalervaring bij o.a. PSV, Sporting Lissabon, Roda JC, Lommel en Bregel. Hij zal nu ook de trainerscursus volgen.

 
   5/6/2019      
  Morgane Aelen jackie  

De 19-jarige Morgane Aelen heeft 8 jaar Tienen en 5 jaar Standard op haar teller staan. Daar was zij actief in de ploeg van Eerste nationale. Morgane woont in Tienen en maakt deel uit van de nationale futsal-selectie. Zij begint haar opleiding kiné aan de UHasselt.

 
   Celine V en jackie_1    

KRC Genk Ladies trok de 21-jarige keepster Céline Voyeux aan. Céline woont in Juprelle en studeert Management aan de Luikse Universiteit. Zij zal in de eerste seizoenshelft niet beschikbaar zijn wegens een Erasmus-opleiding in Canada.
Céline genoot haar jeugdopleiding bij het plaatselijke Juprelle en kwam de voorbije 5 jaar uit voor DV Tongeren.

 
  4/6/2019      
   Emma C jackie  

De 25-jarige Nederlandse Emma Coolen komt over van KSK Heist nadat zij eerder twee jaar voor Moldavo en voor FC Eindhoven speelde.

Emma studeert Multimedia Design in Den Bosch en is ook in de omgeving van de Oranje Leeuwinnen actief.
Daar krijgt zij de functie van FIFA Team Reporter op het WK in Frankrijk dat vrijdag van start gaat.

 

 
  3/6/2019      
   

KRC Genk Ladies heeft Eddy Bokken aangesteld als nieuwe hoofdtrainer in opvolging van Guido Brepoels.

De 45-jarige Eddy Bokken is Uefa A-trainer en was vorig jaar assistent van Guido Brepoels, een functie die hij tot ieders tevredenheid uitoefende.
Eerder was Eddy Bokken hulpcoach bij Patro Eisden Maasmechelen.
De club wenst zo de succesvolle werkwijze van vorig jaar te continueren en geeft daarom Eddy Bokken het volledig vertrouwen.
Brepoels blijft trouwens als raadgever aan de club verbonden en zal regelmatig aanwezig zijn.
De functie van hulptrainer staat nog vacant. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@ladiesgenk.be