20/05/2019

Jong Beloften veroveren Beker van Limburg

De Jong Beloften van KRC veroverden zondag voor de tweede opeenvolgende keer de Beker van Limburg. In het Mijnstadion van Beringen was FC Alken de opponent en eigenlijk ook de favoriet, want in de competitie bleef Alken vier keer de meerdere over KRC.
Onze ploeg maakte op de finale indruk, zeker in de eerste helft. Nog binnen het kwartier geraakten wij op voorsprong toen Sigrid Bertels een hoekschop van Marte Van Olmen knap in doel kopte. Alken trachtte te reageren via hun snelle aanvallers Kaat Herbots en Lin Buntinx, maar onze verdedigsters lieten niet begaan. Een sterke Mischa Snyers zorgde mede voor de aanvallende impulsen. Rond het half uur scoorden we twee keer. Eerst trapte Joyce Schrooten op de lat en werkte een attente Jytte Dubois de rebound in doel. Dan ging Nora Maesen de lijn af en bediende Marte Van Olmen voor de 3-0.
Na de rust kwam Alken beter in het spel. Iets na het uur zorgde Lin Buntinx voor de 3-1. Alken putte hieruit moed en drong aan, waardoor onze meisjes het moeilijk kregen. Tussen donderslagen en verre bliksemschichten was het even pompen of verzuipen. Maar na een moeilijk kwartiertje kwamen we er terug door. De ingevallen Luna Vanhoudt zette op links haar tegenstander in de wind en Sofie Roef werkte de 4-1 binnen. De Beker was binnen handbereik en Alken kon er enkel nog een vrije trap tegen de bovenkant van de lat tegenover stellen.

KRC: Sofie Tans, Lien Doumen, Yoni Stals, Joyce Schrooten, Mischa Snyers, Sigrid Bertels, Lonneke Van Eyck (82’ Emma Volders), Jytte Dubois, Sofie Roef, Marte Van Olmen (51’ Femke Jacobs), Nora Maesen (68’ Luna Vanhoudt).
Scheidsrechter: Caroline Lanssens. Assistenten: Ilka Bosmans en Evelyne Schoofs.
Doelpunten: 12’ Sigrid Bertels 1-0, 29’ Jytte Dubois 2-0, 30’ Marte Van Olmen 3-0, 63’ Lin Buntinx 3-1, 79’ Sofie Roef 4-1.
Gele kaarten: 34’ Lin Buntinx (Alken), 89’ Yoni Stals (KRC).