19/05/2019

Foute beslissing van de ref ontneemt KRC de zege tegen Gent

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen AA Gent kwam heel wat volk opdagen in het SportInGenk Park. Enerzijds was er het VIP-diner, maar anderzijds werden ook verschillende speelsters gehuldigd voor hun laatste wedstrijd bij KRC: Sylke Calleeuw, Esther Oversteyns en Kimberly Verbist. Maar ook Lore Vanschoenwinkel en Lisa Verhoeven (studies/voetbal in Amerika) waren aan hun laatste optreden toe.

KRC domineerde de eerste speelhelft. Van bezoekende zijde was er enkel een schot van Elena Dhont in het zijnet. Janne Geers stuurde Liv Aerts weg, maar de bal belandde in corner.  Op het half uur kopte Janne Geers een voorzet van Lore Vanschoenwinkel door naar Liv Aerts, die alleen op doel kon gaan en rustig afwerkte. Yuna Appermont gaf nog een assist naar Liv, maar nu besloot zij van schuins naast.

Na de herneming schoof Yuna Appermont een assist van Janne Geers naast. Met de inbreng van Kassandra Missipo hoopte Gent het tij te keren. Jasmine Verbrugggen blokkeerde een voorzet van Marie Minnaert en Kassandra Missipo geraakte niet voorbij keepster Joséphine Delvaux. Een hoge bal kon extremis van de lijn worden weggewerkt. KRC leek de zege binnen te halen. Maar vier minuten voor tijd wees scheidsrechter Viki De Cremer tot verrassing van vriend en vijand naar de stip toen Amber Tysiak een correcte sliding uitvoerde na aandringen van Elena Dhont. Protest mocht  niet baten en Minnaert benutte de strafschop voor de 1-1. Beide ploegen hadden nog de winning treffer aan de voet. Keepster Lowiese Seynhaeve ontfutselde echter de bal van de alleen op doel gestuurde Janne Geers en Marie Minnaert trapte vanop 15 meter op de bovenkant van de lat.

Ontgoochelend om door een foute beoordeling van de scheidsrechter de drie punten te zien wegglippen. Toch had dit geen invloed op de eindstand gehad omdat Standard met 2-0 won van kampioen Anderlecht. Standard eindigt zo tweede, KRC derde en AA Gent vierde.

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lore Vanschoenwinkel, Amber Tysiak, Nathalie Weytjens, Jasmine Verbruggen, Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (85’ Kimberly Verbist), Yuna Appermont, Janne Geers, Lisa Verhoeven, Liv Aerts.

Scheidsrechter: mevrouw Viki De Cremer. Assitenten: de heer Robby Celis en de heer Bart Gilen.

Doelpunten: 33’ Liv Aerts 1-0, 86’ Marie Minnaert (strafschop) 1-1.
Gele kaarten: 87’ Jasmine Verbruggen (Genk), 87’ Nathalie Weytjens (Genk).

De eindstand:

1.  Anderlecht    37 punten
2.  Standard       27 punten
3.  KRC Genk    24 punten
4.  AA Gent        23 punten