04/05/2019

Genk met 10 verdiend voorbij Standard

KRC Genk Ladies-Standard 2-0
In de vierde playoff-wedstrijd ontving KRC zaterdagavond het tweede geklasseerde Standard. Drie punten waren noodzakelijk om in aanmerking te blijven komen voor de titel van vice-kampioen.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers via Noémie Gelders die een vrije trap via de muur in corner schoot. KRC reageerde met Gwen Duijsters op rechts, maar Liv Aerts kon net niet afronden.  Nog voor het kwartier kwam KRC met 10 te staan. Yuna Appermont greep naar de noodrem om Kenza Vrithof af te stoppen. Met 10 tegen 11 had KRC het in de eerste helft moeilijk om aanvallend voor de dag te komen. Toch kreeg Standard ook amper kansen.

Trainer Guido Brepoels greep tijdens de rust in en stuurde de speelsters met een andere veldbezetting het terrein op. En dat loonde. Ondanks het ondertal bepaalde KRC het spel. 10 minuten na de pauze geraakte een mooie combinatie tussen Aster Janssens en Riete Loos bij Liv Aerts, die voor doel trapte, waar Gwynethe Vanaenrode de bal enkel in eigen doel kon verwerken: 1-0. Voor de Rouches kwam alleen Lola Wajnblum nog enigszins dichtbij succes, maar zij besloot van erg schuin voorlangs. KRC bleef domineren. Liv Aerts trapte over en wanneer zij een kwartier voor affluiten naar Gwen Duijsters stuurde, mikte Gwen klasrijk over keepster Lisa Lichtfus de 2-0 in doel. KRC kreeg nog een grote kans om de voorsprong nog verder uit te breiden toen Liv Aerts de bal ontfutselde van Maurane Marinucci en haar lob nipt over doel belandde.

Door deze verdiende overwinning komt KRC op 2 punten van Standard en telt het 3 eenheden boni op Gent. Volgend weekend wacht een verplaatsing naar Anderlecht en op vrijdag 17 mei volgt de slotwedstrijd in Genk tegen AA Gent.

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Amber Tysiak, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yuna Appermont, Aster Janssens (88’ Yenthe Kerckhofs), Gwen Duijsters, Janne Geers, Liv Aerts (89’ Sylke Calleeuw).
Scheidsrechter: de heer Tom Lamberigts.
Doelpunten: 54’ Gwyneth Vanaenrode (own) 1-0, 73’ Gwen Duijsters 2-0.
Rode kaart: 12’ Yuna Appermont (KRC).

In de andere wedstrijd won kampioen Anderlecht thuis van AA Gent met 3-0.

De stand na 4 van de 6 wedstrijden:
1  Anderlecht  36 punten
2  Standard     24 punten
3  KRC Genk  22 punten
4  AA Gent      19 punten