30/04/2019

Efficiƫnt Standard beslist match na de rust

Dinsdagavond 30 april om 20.30 uur speelde KRC haar volgende Play Off-wedstrijd op het veld van Standard. Standard telde als tweede 2 punten meer dan KRC. Het blijft dus spannend voor die ereplaats want zaterdag om 20 uur ontvangen wij Standard aan het SportInGenk Park.

Het begon erg goed voor Genk. Al in de tweede minuut zonderde Yuna Appermont Aster Janssens alleen af voor doel, maar Aster mikte nipt naast. Op het kwartier kreeg Aster een tweede grote mogelijkheid op assist van Liv Aerts, maar nu redde keepster Lisa Lichtfus met de voet. Standard kwam na een half uur beter in de match. Een poging van Léa Cordier, voorlangs, zorgde voor de grootste dreiging.

Na de rust kregen we al onmiddellijk het deksel op de neus. Scheidsrechter Amandine Lepage zag tot onze ontzetting een strafschopfout en Noemie Gelders nam het geschenk in dank aan. KRC op achtervolgen en het werd hierin echt niet gesteund door het leidend trio dat ons bovendien kwistig  met gele kaarten bedeelde. De situatie verergerde wanneer Lola Wajnblum haar lichaam goed gebruikte en alleen voor onze keepster opdook: 2-0. KRC vocht terug, maar kende geen meeval bij de afwerking. Assists van Aster Janssens konden niet worden geconcretiseerd door Sylke Calleeuw en Yenthe Kerckhofs. Ellen Charlier verwerkte dan nog een voorzet van Aster tegen de eigen paal. De risico's werden afgestraft door een nieuwe treffer van Gelders op counter. Aan het slot stuurde Lisa Verhoeven naar Aster Janssens, die in de draai de linker bovenhoek vond. KRC wilde meer, maar kreeg opnieuw het deksel op de neus via Lola Wajnblum voor een overdreven en ontgoochelende 4-1.

Standard was in de tweede helft efficiënter. Hetzelfde gecontesteerd scheidsrechterstrio van de bekerwedstrijd zorgde bovendien voor frustratie bij de ganse Genks entourage. 

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lore Vanschoenwinkel, Amber Tysiak, Nathalie Weytjens, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yuna Appermont (64' Yenthe Kerckhofs), Aster Janssens, Gwen Duijsters (64' Sylke Calleeuw), Janne Geers, Liv Aerts.
Doelpunten: 51' Noemie Gelders (strafschop) 1-0, 71' Lola Wajnblum 2-0, 82' Noemie Gelders 3-0, 89' Aster Janssens 3-1, 92' Lola Wajnblum 4-1.
Scheidsrechter: mevrouw Amandine Lepage.
Assistenten: mevrouw Véronique Geerts en mevrouw Sylvie Deckers.
Gele kaarten: 42' Nathalie Weytjens, 51' Riete Loos, 63' Gwen Duijsters, 92' Joséphine Delvaux (allen Genk)

Anderlecht kroonde zich tot kampioen door met 0-1 te winnen bij AA Gent. 

De stand :
1  Anderlecht 33 pt
2  Standard 24 pt  (*)
3  AA Gent 19 pt  (*)
4  KRC Genk 19 pt  (*)

(*) Bij gelijke stand wordt eerst één punt in mindering gebracht.