27/04/2019

KRC verslaat bekerwinnaar AA Gent met 0-1.

KRC won vrijdagavond haar tweede playoff-wedstrijd bij kersvers bekerwinnaar AA Gent. De laatste 2 ontmoetingen waren beiden geëindigd op een gelijkspel: 3-3 in Gent en 0-0 in Genk.
In een fel betwiste eerste helft waren de kansen eerder schaars. Gent dreigde enkel op hoekschoppen, maar noemenswaardig doelgevaar bleef uit. Aster Janssens dreigde voor Genk.
De tweede helft was een stuk boeiender. Beide ploegen kregen nu enkele kansen. Chloé Vande Velde mikte eerst op de bovenkant van de lat en dan stond een sterke keepster Joséphine Delvaux in de weg. Onze keepster zou zich heel de wedstrijd onderscheiden met sterk positiespel en doordachte tussenkomsten. Liv Aerts kopte een Genkse kans naast en bediende later Gwen Duijsters, die zich verslikte in de bal. De ingevallen Mariam Toloba mikte recht op onze keepster en een counter van Elena Dhont zeilde voorlangs. Lore Vanschoenwinkel moest even later dreigend gevaar van Dhont verijdelen met een knappe tackle.
KRC kwam er nu opnieuw meer uit. Yuna Appermont stuurde Liv Aerts alleen voor doel, maar keepster Lowiese Seynhaeve redde met een ultieme voetreflex. Aster Jansssens opende dan in de 90ste minuut naar rechts en Yuna Appermont bracht Liv Aerts opnieuw alleen voor doel en nu was het wel raak: 0-1. De thuisploeg claimde nog onduidelijk handsspel, maar vond in de naspeeltijd niet meer de kracht om te reageren, zodat KRC een uitstekende zaak doet.
KRC: Joséphine Delvaux, Lore Vanschoenwinkel, Amber Tysiak, Nathalie Weytjens, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yuna Appermont, Aster Janssens, Gwen Duijsters (81' Yenthe Kerckhofs), Janne Geers, Liv Aerts.
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne.
Gele kaart: 79' Amber Tysiak (Genk).
Doelpunt: 90' Liv Aerts 0-1.

In de andere partij won leider Anderlecht met 3-1 van Standard.

De stand :
1  Anderlecht 30 pt
2  Standard 21 pt  (*)
3  AA Gent 19 pt  (*)
4  KRC Genk 19 pt  (*)

(*) Bij gelijke stand wordt eerst één punt in mindering gebracht.