19/04/2019

Beloften gered na klassepartij in Melsele. C-ploeg in extremis naar finale!

Wegens de finale van de Beker van België op Paasmaandag is er geen competitie in Playoff 1. De volgende wedstrijd staat aanstaande vrijdag 26 april op het programma, een verplaatsing naar AA Gent.

Voor de Beloften wachtte zaterdag om 16 uur nog een belangrijke confrontatie op het veld van Melsele. Door de 1-7 winst oip het kunsgras van Melsele is KRC mathematisch gered.
KRC speelde een erg sterke wedstrijd in erg zomerse omstandigheden. De fysieke en technische paraatheid van de speelsters van trainer Thomas Jansen gaven de doorslag. Het mocht een wonder heten dat de stand in de eerste helft niet vrder opliep dan 0-2, enerzijds door het wat onzorgvuldig afwerken van de vele doelkansen anderzijds door het puik keeperswerk van Yana Lissens.
Met een streep onder de lat zorgde Gwen Duijsters al na 7 minuten voor de 0-1. Hanne Merkelbach en Jasmine Verbruggen stuitten op de keepster en iets te weinig zelfzuchtige pogingen van Sigrid Bertels en Gwen Duijsters werden afgeblokt. Hanne Merkelbach besloot ook op de keepster en zij kon een voorzet van Gwen Duijsters net niet afronden. Intussen dreigde Melsele twee keer: een poging van kapitein Nikita Smet zeilde naast en Femke Van Britsom (de look-alike van Aster Janssens) mikte over.
Na de pauze deemsterde het overwicht van KRC even weg. Anke Goor kon van in de backlijn aanleggen, maar ook Sofie Tans bewees haar klasse. Gwen Duijsters schoot een aanval via Esther Knevels en Hanne Merkelbach nipt naast, vooraleer Melsele onverwacht gelijk kwxam. Een verre uittrap van keepster Lissens bracht Lieselot de Bruyn alleen voor doel en de aansluitingstreffer was een feit. KRC wilde nu zekerheid en ging terug ijverig op zoek naar een uitbreiding van de voorsprong. Na een voorzet van Fien Steyvers besloot Gwen Duijsters op de buitenkant van de paal en Fien trapte iets later van schuin op de keepster.  Een doorsteekpas van een sterk spelende Kimberly Verbist en een assist van Gwen Duijsters liet Hanne Merkelbach toe om de dik verdiende 1-3 aan te tekenen. Melsele probeerde nog even maar keepster Sofie Tans verijdelde knap een poging van Elke Van Driessche. Maar dan was er opeens geen houden meer aan. KRC walste de laatste 20 minuten over de tegenstander. Een één-twee Gwen Duijsters-Jasmine Vebruggen liet Esther Knevels toe om de 1-4 binnen te koppen. Fien Steyvers op links bood Gwen Duijsters de 1-5 aan en wanneer Gwen Duijsters op rechts doorging stond Esther Knevels op de juiste plaats voor de 1-6. Nog niet gedaan want een uitmuntende ren van Tatum Verhoeven met een ideale assist voor Esther Knevels zorgde voor de eindstand: 1-7. KRC speelt volgend jaar opnieuw in Eerste nationale. Voor de sympathieke tegenstander uit Melsele liggen de kaarten spijtig genoeg anders.
Tot slot nog melden dat Annelies Menten het laatste half uur voor het eerst in actie kwam na haar kruisbandblessure van augustus.

Om 10 uur stond op onze zonovergoten terreinen de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van Limburg op het programma tegen FC Hamont 99. De heenwedstrijd eindigde in Hamont op 0-0, waardoor we zeker moesten winnen om ons te plaatsen voor de finale. KRC begon sterk. Na een haakfout op Marte Van Olmen kon Esther Knevels de terechte strafschop omzetten. Het overwicht bleef aanhouden en werd beloond door Marte Van Olmen na een doorsteekpas van Esther Knevels: 2-0 bij de rust.
In de tweede helft kwam Hamont beter in de wedstrijd. Een vrije trap leverde de aansluitingstreffer op en vijf minuten voor het einde leek een doemscenario in aantocht na een verre trap onder de lat. Onze meisjes gingen er met de moed der wanhoop tegenaan, terwijl Hamont vocht voor de onverwachte finaleplaats. In de allerlaatste minuut miskeek een voor het overige zeer goed keepende Kathleen Vangeneugden zich op een trap van Femke Jacobs en verdween de bal via haar arm in doel. Onze meisjes haalden het dus in extremis met 3-2.
KRC bereikt dus voor de tweede opeenvolgende keer de finale. Vorig jaar wonnen wij de eindstrijd tegen DV Bilzen United. Nu wacht op zondag 19 mei wellicht FC Alken, dat de heenwedstrijd tegen Lommel met 9-0 won . 

Zaterdag om 10 uur gingen de U15 Blue op verplaatsing naar Calcio Genk. Goed voetbal, maar in het laatste quarter moesten we toch te veel goals slikken: 8-1.

De U11 speelden de finale van een Provinciaal tornooi na groepswinst. In een spannende wedstrijd tegen een interprovinciaal jongensteam deden we het verrassend goed maar verloren we spijtig genoeg met 1-0. Zo eindigen onze meiden(als enigste meisjesploeg) zeer knap tweede !!!

En dan is er op maandag om 10.30 uur de Bekerfinale van de U13 ...

De U11 scoort op het tornooi: