18/04/2019

Efficiƫnt Anderlecht wint van goed spelend KRC

Na het spijtige bekerverlies volgde woensdag al de eerste wedstrijd in Play Off 1. KRC kreeg leider Anderlecht tegenover zich. KRC moest het stellen zonder de gekwetste Silke Leynen en zonder de verhinderde Yenthe Kerckhofs. Joséphine Delvaux mocht in doel plaats nemen.

Onder het oog van een goed gevulde tribune voetbalde KRC erg goed. Ook al slikten we al in het begin van de wedstrijd een doelpunt toen topschutster  Ella Van Kerkhoven na een corner boven iedereen uittornde en in doel kon koppen. KRC liet zich echter niet doen en trachtte door voetballende combinaties Anderlecht te ontwrichten. Er kwamen ook enkele kansen, maar Liv Aerts trapte naast en Celien Guns kon na voorbereidend werk van Janne Geers net niet aan een assist van Aster Janssens. Keepster Joséphine Delvaux onderscheidde zich door met de vingertoppen een schot van Tine De Caigny uit haar doel te weren.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. KRC combinerend en Anderlecht met de lange bal, zoekend naar hun torens. Onze keepster ging goed plat op een schot van Abbi Grant, maar bij een nieuwe hoekschop tikte Tine De Caigny aan de tweede paal de 0-2 in doel. KRC reageerde en stuitte op Justine Odeurs die de alleen doorgebroken Liv Aerts van een doelpunt hield. Celien Guns kon net niet aan een voorzet en de Anderlecht-goalie kon net bij een lob van Riete Loos. Anderlecht dreigde nog met een kopstoot van Elke Van Gorp, maar het bleef bij 0-2.

Onze meisjes hadden alweer beter verdiend. Complimenten van vriend en vijand, maar geen punten...

KRC Genk Ladies: Joséphine Delvaux, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Amber Tysiak, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yuna Appermont, Janne Geers, Aster Janssens, Celien Guns (80' Gwen Duijsters), Liv Aerts.

In de andere wedstrijd won Standard op een diefje met 3-2 van Gent

De stand :
1  Anderlecht 27 pt
2  Standard 21 pt  (*)
3  AA Gent 19 pt  (*)
4  KRC Genk 16 pt  (*)

(*) Bij gelijke stand wordt eerst één punt in mindering gebracht.