14/04/2019

Geen finale voor KRC. Beloften verliezen van Moldavo.

KRC is er niet in geslaagd om voor de tweede opeenvolgende keer de finale van de Beker van België te bereiken. Ondanks de steun van heel wat supporters dankzij onze sponsor Wilms en een geslaagde supportersactie geraakte KRC niet aan de winst.

KRC kon niet rekenen op de zieke Yuna Appermont. Het begon nochtans goed. In het eerste half uur was KRC baas en dat ondanks het vroege uitvallen van Silke Leynen, voor wie een kruisbandletsel wordt gevreesd. We kwamen dan op het kwartier ook verdiend op voorsprong wanneer Celien Guns doorstak naar Liv Aerts die ons op 0-1 bracht. Aan de overzijde was keepster Rani Coenen bij de les op een poging van Lola Wajnblum. Maar een verre vrije trap van Noemie Gelders, die ongestraft 8 meter mocht pikken, verdween onder de lat in doel. KRC leek wat aangeslagen, zeker wanneer vijf minuten voor de rust Sanne Schoenmakers een hoekschop van Charlotte Cranshoff binnen knikte.
De bij de rust vers getankte moed werd snel de kop ingedrukt toen Gelders alweer met een erg verre vrije trap onder de lat mikte. Enkele scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor bijkomende frustratie. Toch probeerde KRC de bakens te verzetten, maar ondanks alle inzet, gesteund door de talrijke supporters, bleef het aantal kansen beperkt. In blessuretijd profiteerde Noëmie Gelders dan nog van een fout inspelen van keepster Rani Coenen om de overdreven 4-1 aan te tekenen.
Ontgoocheling troef. Het voetballeven gaat echter verder. Woensdag om half negen wacht Anderlecht aan het SportInGenk Park voor de eerste playoff-wedstrijd.
KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Amber Tysiak, Lisa Verhoeven, Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (74' Sylke Calleeuw), Aster Janssens, Silke Leynen (7' Janne Geers), Celien Guns, Liv Aerts.
Scheidsrechter: Amandine Lepage.
Doelpunten: 17' Liv Aerts 0-1, 22' Noëmie Gelders 1-1, 40' Sanne Schoenmakers 2-1, 47' Noëmie Gelders 3-1, 91' Noémie Gelders 4-1.
Gele kaarten: 45' Nathalie Weytjens, 58' Riete Loos, 65' Liv Aerts.

Nog meegeven dat onze U13-meisjes zich alvast plaatsten voor de finale van de Beker van België, ook op paasmaandag in Denderleeuw. Zij krijgen dan Brugge tegenover zich.

De Beloften verloren van Moldavo met 1-3. In de eerste twintig minuten kwamen we 0-2 achter. Een betere tweede helft werd niet beloond want Mol liep nog uit tot 0-3 vooraleer Jasmine Vebruggen kon tegenprikken.

De C-ploeg was vrij in het vooruitzicht van de terugwedstrijd van de Beker van Limburg tegen Hamont, waar het vorige week op 0-0 eindigde.

Om 10 uur ontving de U15 White in eigen huis Thor Hasselt. Er werd goed gevoetbald, maar toch verloren.

De U12 stuitte in Bocholt op een goede keeper, die onze winst verhinderde. In de laatste 10 minuten ging een 1-3 verloren en eindigde de match op 4-3.
De U15 Blue speelt zondag om 11.30 uur in Halveweg.