31/03/2019

Vlotte winst voor Beloften tegen Massenhoven. C-ploeg naar halve finale Beker.

Voor de Beloften stond  vrijdagavond in het SportInGenk Park de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Massenhoven op het programma. 
KRC begon sterk. Na een rush van Fien Steyvers op links schilderde Nora Maesen de bal tegen de deklat en trapte Sylke Calleeuw de rebound naast. Halfweg de eerste helft belandde een trap van Tatum Verhoeven via de vingertoppen van de uitstekende keepster Nathalie Daneels ook uit op de bovenkant van de lat. Aan de overzijde bacht de lat ook redding op een vrije trap van Stien Voorspoels.. Sylke Calleeuw geraakte net niet aan een assist van Nora Maesen en Celien Guns stuitte, alleen doorgebroken, op een knappe reflex van keepster Daneels.
Na de rust kon keepster Joséphine Delvaux ons met een knappe safe van de achterstand behoeden op een trap van Celien Govarts. Maar dan was het al KRC wat de klok sloeg. Een knappe doorsteek van Celien Guns werd overhoeks binnen getrapt door Sylke Calleeuw en een licht afgeweken vrije trap van Celien Guns zorgde voor de 2-0. Wanneer Hanne Merkelbach op het uur in de draai de 3-0 vastlegde, was het pleit beslecht. 10 minuten voor tijd stuurde Hanne Merkelbach naar Sylke Calleeuw die over de grond de 4-0-eindcijfers binnen trapte. Het had zelfs nog meer kunnen zijn, maar Sigrid Bertels geraakte aan het einde met het hoofd niet voorbij keepster Daneels.
Door deze overwinning kunnen we stilaan bijna zeker zijn om volgend jaar opnieuw in eerste nationale aan te treden. 
KRC: Joséphine Delvaux (78' Anneleen Dilissen), Fien Steyvers, Kimberly Verbist, Jasmine Vebruggen, Elien Nelissen (61' Marte Van Olmen), Tatum Verhoeven, Sigrid Bertels, Nora Maesen (61' Yoni Stals), Celien Guns, Hanne Merkelbach, Sylke Calleeuw.
Scheidsrechter: de heer Thomas Vansichen.
Doelpunten: 51' Sylke Calleeuw, 59' Celien Guns 2-0, 61' Hanne Merkelbach 3-0, 80' Sylke Calleeuw 4-0.

Foto's (Andy Van Olmen)

De C-ploeg plaatste zich zaterdag voor de halve finales van de Beker van Limburg door een 9-0 tegen Jong STVV. KRC geraakt hierdoor aan de tweede plaats in de groep, mede door de zware 7-1-nederlaag van Louwel in Alken.
Volgende zaterdag 6 april volgt de heenwedstrijd van de halve finales op het veld van Hamont. Twee weken nadien spelen we thuis de terugwedstrijd.

Foto's (Andy Van Olmen)

Om 10 uur waren er drie thuiswedstrijden:
- de U11 wonnen met 3-2 tegen Park Houthalen
- de U13 Blue verloren nipt van Herderen Millen met 2-3.
- de U15 White won ook met 3-2 tegen Velm.

U15 Blue moesten met 2-4 het onderspit delven tegen Eendracht Louwel.

De U12 behaalden een 3-gelijkspel in Calcio Genk.