16/03/2019

Hattrick van Liv Aerts zorgt voor winst in OHL

Vrijdagavond speelde KRC haar laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie op het veld van OHL. We domineerden de ganse wedstrijd, maar moesten tot de laatste twintig minuten wachten vooraleer Liv Aerts met een loepzuivere hattrick voor een terechte 0-3 tekende.

KRC begon met hevige wind mee, wat ons verplichtte om de bal correct over de grond in te spelen. In de eerste helft creëerden we heel wat mooie doelkansen, maar pogingen van Liv Aerts, Yenthe Kerckhofs, Janne Geers, Silke Leynen en Celien Guns leverden geen doelpunt op. Silke Leynen (in de draai op de binnenkant van de paal) en de afgezonderde Liv Aerts en Celien Guns waren er het dichtste bij. Intussen moest keepster Rani Coenen twee keer attent zijn op een schot van Anaëlle Wiard en een kopstoot van Heleen De Schrijver.

Geen goals voor de rust en nu wind en regen tegen ... het beloofde een moeilijke tweede helft te worden. Maar niets daarvan. Buiten een poging van Anaëlle Wiard viel er niets te noteren langs Leuvense zijde. KRC daarentegen kreeg kans op kans, maar aanvankelijk herhaalde het scenario van de eerste helft zich. Celien Guns op de keepster, Silke Leynen 2 keer naast, een kopstoot van Janne Geers niet gekadreerd en Liv Aerts die net niet aan een voorzet van Aster Janssens geraakte. Na een corner knalde Lore Vanschoenwinkel tegen de buitenkant van de paal. Dan toch een goal, maar Celien Guns werd terecht afgevlagd na een actie met Janne Geers en Silke Leynen. Het kon natuurlijk niet blijven duren. Twintig minuten voor tijd kopte Liv Aerts een voorzet van Silke Leynen over de grijparmen van keepster Louise  Van Den Bergh: eindelijk 0-1. Het hek was nu van de dam. De knap ingevallen Lisa Verhoeven zorgde nog voor 2 assists (eerst op inspelen van een beresterke Yenthe Kerckhofs, dan van Aster Janssens) aan Liv Aerts, die meteen haar zuivere hattrick vol maakte voor een dik verdiende 0-3.

Dinsdag om 20 uur wacht de laatste wedstrijd vooraleer de playoffs starten met het bezoek van Anderlecht in het SportInGenk Park.

KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel (84' Floor Caelen), Amber Tysiak, Sharon Zagar, Riete Loos, Yenthe Kerckhofs, Yuna Appermont (56' Aster Janssens), Janne Geers, Silke Leynen, Liv Aerts, Celien Guns (76' Lisa Verhoeven).
Doelpunten: 72' Liv Aerts 0-1, 77' Liv Aerts 0-2, 84' Liv Aerts 0-3

Foto's (Davy Rietbergen)

Goals (Sportbeat)

Laatste nieuws

27/12/2018

2019

21/08/2018

Welkom Siebe Paulus

06/08/2017

Stage in Kattevenia