14/03/2019

Boeiende Genk-Gent eindigt gelijk

De score doet het wellicht anders vermoeden, maar Genk-Gent op het B-terrein van KRC was een heel boeiende wedstrijd met kansen langs beide zijden. Erg verwonderlijk dat er niet gescoord werd.

Hoewel de hevige wind geen bondgenoot is voor goed voetbal werd door beide teams verzorgd gespeeld op een ideale grasmat. In de eerste helft kreeg KRC de beste kansen. Janne Geers trapte vanop rechts en keepster Lowiese Seynhaeve moest knap via de lat redding brengen. Liv Aerts profiteerde ei zo na van een foute pas van de Gentse keepster, maar deze kon haar fout in twee tijden herstellen. Ook Gent liet zich niet onbetuigd met een uitbraak van Marie Minnaert waarop keepster Rani Coenen toch nog het laatste woord had. Wanneer Lenie Onzia de doellijn haalde kon Rani haar voorzet enkel in de voeten van Tine Schryvers tikken, maar de wintertransfer was te verrast om de bal over de lijn te tikken. Genk was er nadien ook héél kortbij maar de lob van Yenthe Kerckhofs sloeg tegen de lat te pletter.

In de tweede helft moesten we tegen de nog krachtiger wind en regen optornen. Het zou zeker in de beginfase een moeilijk verhaal worden. Na hoekschoppen vond kapitein Silke Vanwynsberghe eerst Rani op haar weg en nadien bracht  de winkelhaak redding. KRC bleef goed in blok verdedigen met o.a. twee keer Sharon Zagar die dreigend gevaar met het hoofd afweerde. Gent sprong te onzorgvuldig om met de kansen zodat het bij een gelijkspel bleef.

KRC Genk: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Amber Tysiak, Sharon Zagar, Riete Loos, Yuna Appermont, Yenthe Kerckhofs, Janne Geers, Silke Leyne, Liv Aerts, Celien Guns (79' Sylke Calleeuw).
Scheidsrechter: de heer Jonas Timmermans.
Gele kaarten:  55' Liv Aerts (Genk), 76' Silke Leynen (Genk), 79' Marie Minnaert (OHL).

Verslag Sportbeat.

Verslag Arthe Broadcast

Foto's (Davy Rietbergen)