12/03/2019

Sponsor Mireille breidt uit!

Onze sponsor Mireille heeft grote uitbreidingsplannen met haar industriële wasserij in Heusden-Zolder. Einde dit jaar komt er een extra bedrijfshal in de Pastoor Paquaylaan. Bovendien gaan een tiental nieuwe werknemers aan de slag.

Algemeen Directeur Willy Bellings meldt dat er 1600 vierkante meter extra magazijnoppervlakte , 70 nieuwe parkings en een minicontainerpark. De totale bedrijfsoppervlakte wordt met 5 000 vierkante meter uitgebreid tot 40 000 vierkante meter. De verkoop met werkkledij is met 30% gestegen het voorbije jaar. De investering bedraagt iets meer dan 2 miljoen en zal het aantal medewerkers opdrijven van 249 tot ongeveer 260. De omzet van Mireille in 2018 bedroeg ruim 19 miljoen euro.

Mireille richtte zich - sinds haar vestiging in 1964 in Zolder - vooral op particulieren, maar daar kwam verandering in. Hun aandeel is gezakt tot 5 procent zodat de doelgroep nu vooral bedrijven zijn: reinigen arbeidskleding, vloerhygiëne en verkoop van werkkledij. Mireille ... much more than laundry!

Mireille denkt ook aan duurzaamheid en de toekomst. Er zijn plannen om regenwater op te vangen en in te zetten in de procuctie. Via ecologisch parkeren worden de medewerkers gestimuleerd om duurzaam naar het werk te komen. "Wie met de fiets komt, zal korter bij de deur kunnen parkeren dan wie met de auto komt", zegt productiedirecteur Marc Neyens. 

Een uitgebreider artikel vind je op de website van Het Belang van Limburg.