09/03/2019

Bekeravontuur Beloften eindigt na gedreven prestatie in Standard

De Beloften deden zaterdagnamiddag meer dan hun best in de kwartfinale van de Beker van België op het veld van bekerhouder Standard. Natuurlijk moesten wij de hele match de meerdere erkennen in de Luikenaars. 

Onze meisjes weerden zich echter naar best vermogen. Standard kreeg kansen, maar onze inzet en een sterk keepende Joséphine Delvaux verhinderde meerdere Luikse pogingen. Joséphine was wel kansloos op een hoog door de wind gedragen afstandsschot van Zoë Van Eynde. Het bleef 1-0 bij de rust.

Ook na de pauze ging aanvankelijk alles goed, maar tussen de 50ste en 60ste minuut slikten we toch drie goals. Lola Wajnblum kopte een voorzet van Zoë Van Eynde duikend raak. Na een mislukte controle legde Constance Brackman een assist van Wajnblum simpel in doel . Een vrije trap van Noémie Gelders ketste tegen de lat waarna Maurane Marinucci kon binnen tikken.
Tien minuten voor tijd kwam er nog een vijfde bij op een kopbal van Kenza Vrithof na een vrije trap.

De inzet van onze meisjes werd door iedereen erg geapprecieerd, maar de tegenstander was logisch een maatje te sterk.

Standard-KRC is nu op zaterdag 13 april de affiche van de halve finale van de Beker van België, een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen.

KRC: Joséphine Delvaux, Fien Steyvers, Elien Nelissen, Kimberly Verbist, Tatum Verhoeven (62' Hannelore Dilissen), Jasmine Verbruggen, Sigrid Bertels, Bo Paulussen (28' Nora Maesen), Esther Knevels, Hanne Merkelbach, Esther Oversteyns (70' Yoni Stals).
Scheidsrechter: de heer Castiau.
Doelpunten: 13' Zoë Van Eynde 1-0, 51' Lola Wajnblum 2-0, 53' Constance Brackman 3-0, 59' Maurane Marinucci 4-0, 78' Kenza Vrithof 5-0.

Foto's (Davy Rietbergen)

Foto's (Andy Van Olmen)