25/02/2019

Vlot combinerend KRC wint met 7-0 van Heist. Beloften op de valreep voorbij Diksmuide en U13 wint bekerwedstrijd in Loenhout

Hanne Merkelbach scoorde vier keer in de belangrijke 5-3-winst van de Beloften tegen Merkem

KRC Genk Ladies kreeg vrijdagavond rode lantaarn Heist op bezoek, dat noodzakelijkerwijze steeds in verdedigende stelling moet kruipen. Vroeg scoren is dan belangrijk. En dat gebeurde nu ook. Na 3 minuten ging Janne Geers op wandel en knalde hard in de bovenhoek. Een kleine 10 minuten later kruiste Silke Leynen, op doorsteek van Sharon Zagar, naar de tweede paal waar Liv Aerts knap in de vlucht afrondde. Een gelijkaardig scenario op het half uur. Nu was het Janne Geers die vanop rechts voorzette naar Liv Aerts, die opnieuw in de vlucht voor de 3-0 tekende. 
KRC bleef domineren, maar moest toch wachten tot voorbij het uur toen Yenthe Kerckhofs na hoekschop het hoofd vond van Lore Vanschoenwinkel, die overhoeks voor de vierde zorgde. Heist dreigde één keer met een lob van Tahnee Sweeck, maar Joséphine Delvaux liet zich in haar maidenmatch niet verrassen. KRC scoorde in de laatste vijf minuten nog drie keer. Silke speelde vanop links Yuna Appermont aan en Celien Guns trapte de bal voorbij de doellijn.  Yenthe gaf haar assist op het juiste moment aan Janne Geers, die afgezonderd rustig binnenschoof. In de slotminuut trapte Aster Janssens een assist van Liv Aerts op de linkerpaal en kon Yuna Appermont in de rebound voor de 7-0-eindstand tekenen.
KRC is nu quasi verzekerd van playoff 1 met op 4 wedstrijden van het einde van de reguliere competitie 12 punten boni op OHL, dat op de volgende competitiewedstrijd (vrijdag 8 maart) naar het SportInGenk Park komt afgezakt.
KRC: Joséphine Delvaux, Lore Vanschoenwinkel, Amber Tysiak (77' Yuna Appermont), Sharon Zagar (60' Floor Caelen), Riete Loos, Yenthe Kerckhofs, Janne Geers, Aster Janssens, Silke Leynen, Lisa Verhoeven (72' Celien Guns), Liv Aerts.
Scheidsrechter: mevrouw Christine Driesen.
Gele kaarten: geen.
Doelpunten: 3' Janne Geers 1-0, 11' Liv Aerts 2-0, 28' Liv Aerts 3-0, 67' Lore Vanschoenwinkel 4-0, 85' Celien Guns 5-0, 89' Janne Geers 6-0, 90' Yuna Appermont 7-0.

Voor de Beloften was er het belangrijk duel tegen Famkes Diksmuide Merkem Westhoek. Vooraf telden wij 6 punten boni op hen en op het duo Tongeren-Standard. Winst zou dus een belangrijke stap zijn om het behoud te verzekeren.
Het begon erg goed, maar Hanne Merkelbach was te verrast om in de eerste minuut te scoren. Niet getreurd want vijf minuten later schilderde Esther Knevels de bal op het hoofd van Hanne, die krachtig scoorde. KRC behield aanvankelijk het overwicht, maar Marte Van Olmen besloot over. Even na het kwartier noteerden we de eerste noemenswaardige actie van de bezoekers en meteen de gelijkmaker: Laura Delheye trapte rustig een voorzet vanop rechts in doel. Famkes kwam beter in de wedstrijd en net over het half uur strafte Chleo Mus Genks balverlies af voor de 1-2. Even voor de rust kon KRC gelijkstellen wanneer Hanne Merkelbach boven iedereen uittornde en een corner van Jasmine Verbruggen inknikte.
Na de rust werd het een spannende bedoening. Al onmiddellijk kopte Delheye naast, maar een kopbal van Hanne Merkelbach was hetzelfde lot beschoren. Langs Merkemse zijde miste Cleo Mus en straften zij een ongelukkige terugspeelbal niet af. Iets voorbij het uur zonderde Nora Maesen Hanne Merkelbach alleen voor doel af en meteen stonden wij 3-2 voor. Niet voor lang echter want Cleo Mus profiteerde van een foute controle om de voorsprong alweer ongedaan te maken. Beide ploegen trachten de drie punten nog binnen te halen. Tatum Verhoeven redde dreigend gevaar met een knappe sliding en na een vrije trap van Delheye kopte Bieke Deman over. Aan de overzijde glipte een vrije schop van Nora Maesen door de vingers van keepster Jozefien Heyte, maar hobbelde de bal in corner. Het was dan wachten tot minuut 90 toen Gwen Duijsters op rechts ontsnapte en voor doel zette, waar Hanne Merkelbach met het hoofd haar vierde van de namiddag scoorde. De belangrijke overwinning was een feit en kreeg nog een toetje wanneer Kimberly Verbist naar Hanne Merkelbach schoof, die op de paal trapte en de goed gevolgde Gwen Duijsters toeliet om de eindstand op 5-3 te brengen.
KRC: Anneleen Dilissen, Fien Steyvers, Kimberly Verbist, Tatum Verhoeven, Elien Nelissen, Sigrid Bertels (60' Nora Maesen), Jasmine Verbruggen, Yoni Stals (39' Gwen Duijsters), Esther Knevels, Marte Van Olmen (39' Bo Paulussen), Hanne Merkelbach.
Scheidsrechter: de heer Maarten Potargent.
Gele kaart: 75' Tatum Verhoeven (Genk)
Doelpunten: 7' Hanne Merkelbach 1-0, 18' Laura Delheye 1-1, 33' Cleo Mus 1-2, 43' Hanne Merkelbach 2-2, 65' Hanne Merkelbach 3-2, 70' Cleo Mus 3-3, 89' Hanne Merkelbach 4-3, 91' Gwen Duijsters 5-3.

De C-ploeg was vrij in het vooruitzicht van de start van de Beker van Limburg.

De U13 won de eerste wedstrijd in het kader van de Beker van België met 0-12 in Loenhout. Een leuke ervaring. Nu volgt in maart de kwartfinale op het veld van Zulte Waregem.

Onze twee U15-ploegen spelen thuis en uit. De Blue zondag om 10 uur in Maaseik en de White zaterdag om 10 uur thuis tegen Diepenbeek.

Tot slot speelden de U11 zaterdagmiddag  in Jeuk. We ontvingen het verslag van trainer Sven Crabbé: 
Vandaag hebben we een uitwedstrijd in de competitie gespeeld. In het eerste kwart gaat de wedstrijd vrij gelijkopgaand en we krijgen een aantal kansen maar kunnen niet scoren, ook langs onze kant houd onze doelvrouw haar netten schoon met een aantal knappe reddingen. 0-0. Het tweede kwart krijgen we de eerste 3 kansen maar weer ging de bal er niet in. De tegenpartij daarentegen maakt wel haar kansen af en we gaan rusten met 2-0.
Tijdens de rust afgesproken dat er nog niks verloren was en we technisch zeker beter waren. Het derde kwart start en we werden volledig overpowerd, we speelden geen voetbal meer en hadden precies bang van bal en man. 5-0. In het begin van het vierde kwart was er precies wat beterschap maar helaas was dit maar van korte duur, de kopjes gingen hangen en het werd nog 7-0.
Toen we beslisten om na nieuwjaar naar het provinciale jongensvoetbal te gaan wisten we dat dit ook wel eens kon gebeuren maar vandaag hebben we tegen een ploeg gespeeld waar we voetballend zeker de evenknie kunnen van zijn maar we zitten nu éénmaal in een klein vormdipje en hebben ons helaas in kracht volledig laten opzij zetten. Weer een mooie les voor onze meiden en we zullen hard gaan werken om dit in de terugwedstrijd niet meer voor te hebben en onze vorm terug te vinden.

En nog ... zowel maandag als dinsdag spelen onze U11, U12 en U13 Blue tegen Genk VV. De U11 en U12 oefenen maandag om 18.30 uur op onze accommodatie, de U13 Blue betwisten er dinsdag om 18.30 uur een competitiewedstrijd.