10/02/2019

Ongelukkige goals nekken KRC in Anderlecht

KRC Genk Ladies speelde vrijdagavond een goede wedstrijd, maar de felle wind en een offday van onze keepster bepaalden het resultaat. KRC begon met de wind in de rug en zette knappe combinaties op de mat. Anderlecht kwam amper aan het Genkse doel, maar geraakte op het kwartier toch op voorsprong toen keepster Rani Coenen zich mistrapte en Ella Van Kerkhoven simpel mocht binnen schuiven. Hoewel KRC goed speelde, kon enkel Silke Leynen met een schuiver voorlangs voor doelgevaar zorgen. Veel middenveldspel dus.
Na de rust knalden Laura Deloose en Sarah Wijnants met de wind mee twee keer onder de lat en wezen de bordjes 3-0. Wanneer  Abbi Grant al te gemakkelijk voor 4-0 zorgde leken de boeken gesloten. Maar dan kwam KRC nog meer opzetten. Aster Janssens verraste keepster Justien Odeurs en Britt Vanhamel kopte een voorzet van Lore Vanschoenwinkel in eigen doel. Anderlecht geraakte in paniek en KRC schoof nu alles vooruit. Dat gaf Ulrike De Frère de kans om uit te breken, maar keepster Rani Coenen greep gepast in. Wanneer in de allerlaatste minuut een hoge bal van De Frère van tegen de zijlijn dan nog binnen waaide was de overdreven 5-2 een feit.
Goed spelen en een afstraffing in de cijfers ... voetbal kan hard zijn.

KRC: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Nathalie Weytjens, Sharon Zager, Amber Tysiak (67' Lisa Verhoeven), Riete Loos, Yenthe Kerckhofs (57' Sylke Calleeuw), Yuna Appermont, Janne Geers, Silke Leynen, Celien Guns (46' Aster Janssens).
Scheidsrechter: Veronique Hurteux. Assistenten: Véronique Geerts en Julie Tanda.
Doelpunten: 14' Ella Van Kerkhoven 1-0, 50' Laura Deloose 2-0, 57' Sarah Wijnants 3-0, 60' Abbi Grant 4-0, 67' Aster Janssens 4-1, 74' Britt Vanhamel (own) 4-2. 96' Ulrike De Frère 5-2.

Wedstrijdverslag (Sportbeat)
Foto's (Davy Rietbergen)

Beter nieuws van de Beloften, die bij het Henegouwse USG Tertre Hautrage een belangrijke 1-3-overwinning behaalden. De eerste helft speelden onze meisjes erg goed en waren ook voldoende efficiënt. Sigrid Bertels zorgde al snel voor de 0-1 (7'). Jasmine Verbruggen (32') en Esther Knevels (41') verhoogden nog voor de pauze tot 0-3. 
Na de rust moesten we tegen de wind opboksen, maar hielden we goed stand. Enkele minuten voor tijd (88') slikten we nog een tegengoal, maar de zege kwam niet meer in gevaar.
Indien we op deze weg verder kunnen gaan, wacht ons nog een mooi seizoenseinde.

De C-ploeg vergat in de eerste helft te scoren. Na de rust deed Hamont dit wel, maar konden we vijf minuten voor tijd een achterstand wegwerken via Shana Raïs. In de allerlaatste minuut moesten we via een vrije trap van Martine Nijs toch nog de duimen leggen.
Foto's (Andy Van Olmen)

De U15 Blue verloor met 2-4 van Turkse Rangers, dat het met 4 te oude speelsters niet zo nauw nam met het reglement. Ook een thuisnederlaag voor de U15 White tegen Termien (1-4).

De U12 kwam in het eerste kwartier 2-0 achter bij Racing Boxberg, maar speelden nadien erg dominant met constant balbezit. Verder dan 2-1 kwamen we echter niet.

De U11 kwamen niet echt in de wedstrijd en verloren met 1-6 van Herderen Millen. Toch zorgt dit voor veel leermomenten.