03/02/2019

Drawn voor Beloften tegen Kontich. Winst voor C en U16.

Foto: C-ploeg haalt het in Tongeren

De Beloften ontvingen zaterdagnamiddag regerend kampioen Kontich voor een belangrijke wedstrijd om de gevarenzone te ontlopen. Ervaren rot Lucinda Michez trapte al onmiddellijk een vrije trap tegen de linkerpaal. KRC reageerde met een kopbal van Hanne Merkelbach op voorzet van Amber Tysiak tegen de lat. Balverlies leidde dan tot een erg verre knal van Lucinda Michez die onder de lat in doel verdween. KRC ging voor de gelijkmaker, maar een goal van Sylke Calleeuw op assist van Hanne Merkelbach werd afgevlagd voor buitenspel. Hanne kreeg nog enkele mogelijkheden en ook Jolien Belmans mikte naast, zodat moest gerust worden met een 0-1-achterstand.
Onmiddellijk nadien hadden we geluk dat Chiara Wielockx niet verder dan de paal geraakte op een crosspas van Annelies Van Loock. Zowel keepster Silke Baccarne als keepster Joséphine Delvaux werkten pogingen van Sylke Calleeuw en van Lucinda Michez in corner. Bo Paulussen leek de gelijkmaker te kunnen voorschotelen, maar koos ervoor om zelf haar kans te wagen. En ook Sylke Calleeuw mikte een assist van Sigrid Bertels op de paal. Ook Kontich was nog eens gevaarlijk via de onvermijdelijke Lucinda Michez, maar keepster Delvaux werkte in corner. Wanneer ook Gwen Duijsters een assist van Bo Paulussen op de keepster besloot, leken wij op een nipte nederlaag af te stevenen. Zeven minuten voor tijd werd een poging van Jasmine Verbruggen met de hand verwerkt en trapte Kimberly Verbist keihard de toegekende strafschop tegen de touwen. Meteen eindigde de match op een logische 1-1.

De C-ploeg haalde het bij Tongeren B met 0-1 na een goal van Jytte Dubois, even na de rust op een besneeuwd veld.
Foto's (Andy Van Olmen).

Voor onze U16 stond de eerste wedstrijd van de Beker van België op het programma met een verplaatsing naar Groenenhoek Deurne. Het werd een aangename en sportieve wedstrijd, met een logische 1-12 eindstand.
In de kwartfinale wacht nu in maart een verplaatsing naar de winnaar van AA Gent-Zulte Waregem.


U16 wint voor Beker van België in Groenenhoek Deurne

De U13 Blue deden het ook goed in Herderen Millen. Na een tegengoal scoorde Jessie Waltens de gelijkmaker. Twee kleine schoonheidsfoutjes beslisten uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg: 3-1.

De wedstrijden van de U12 tegen Calcio Genk en de U11 in Park Houthalen werden uitgesteld.