20/01/2019

Goede prestatie van KRC tegen Bundesligist MSV Duisburg: 0-2

KRC Genk Ladies oefende zondagmiddag op haar eigen accommodatie aan de Galopinstraat tegen de Duitse Bundesliga-topper MSV Duisburg. Het was de eerste partij na de winterstop. KRC moest het stellen zonder enkele internationals (Celien Guns in Spanje bij de High Potentials), Janne Geers (u19) en toch wel wat geblesseerden.

Foto's (Davy Rietbergen)

Al onmiddellijk incasseerden wij een tegengoal toen Yu Ishikawa een erg licht toegekende vrije trap van Barbara Dunst hard inkopte. KRC moest wel niet onderdoen in het spel. Keepster Rani hield Nina Lange van een verdubbeling, maar anderzijds waren Yenthe Kerckhofs en Yuna Appermont kort bij de gelijkmaker.
Ook na de rust kregen we snel een goal tegen, alweer via een kopbal van Myia Wilkes op een te vermijden hoekschop. Het spelbeeld bleef evenwichtig en nu ook hadden een schot van Liv Aerts en een indraaiende corner van Yente Kerckhofs beter verdiend, maar telkens kwam keepster Caroline Härling knap tussen. Duisburg kreeg ook nog een goede kans, die door Gwen Duijsters op de lijn werd weggewerkt.
Al bij al een heel leerzame oefenpartij tegen een sterke tegenstander.

KRC Genk Ladies: Rani Coenen, Emmy Donné, Lore Vanschoenwinkel (46' Elien Nelissen), Nathalie Weytjens, Sharon Zagar, Riete Loos (46' Gwen Duijsters), Yuna Appermont, Yenthe Kerckhofs, Lisa Verhoeven, Liv Aerts, Sylke Calleeuw (46' Esther Oversteyns).

Scheidsrechter: de heer Garan

Doelpunten: 4' Yu Ishikawa 0-1, 51' Myia Wilkes 0-2.


Volgende week zaterdag om 14 uur staat de kwartfinale van de Beker van België op het programma, wanneer eerste nationaler Eendracht Aalst op bezoek komt. De week nadien herstart de competitie met de belangrijke thuiswedstrijd tegen OHL, op vrijdag 1 februari.