13/01/2019

5 goals tegen Tongeren niet voldoende voor Beloften. C ook onderuit. Provinciale jeugdploegen doen het goed!

Hoewel het A-team nog geen wedstrijd heeft, was het zaterdag toch wel erg druk op onze accommodatie.

Voor de Beloften leed echter in kille en druilerige omstandigheden een pijnlijke nederlaag tegen Tongeren. Nochtans kregen we een resem kansen, maar ook Tongeren was dikwijls gevaarlijk. Zij kwamen gelukkig op voorsprong door een afgeweken vrije trap van Justine Gomboso. In plaats van de verdiende gelijkmaker liepen de bezoekers, alweer door Gomboso uit tot 0-2. Net voor de rust kregen we terug hoop dankzij de aansluitingstreffer van Hanne Merkelbach op assist van Marte Van Olmen.
Na de rust kopte Hanne Merkelbach over en streelde een schot van Silke Sneyers de bovenkant van de lat. Wanneer Eleen Kimps in het strijdperk kwam, ging het snel. Celine Verdonck verhoogde met een ver schot tot 1-3 en Kimps maakte de 1-4. Kimberly Verbist schoof een bank vooruit en knalde de 2-4 onder de lat en een kwartier voor tijd rondde Esther Knevels en schot op de paal van Hanne Merkelbach af voor de 3-4. Alweer knalde Celine Verdonck de 3-5 in de kruising, maar Kimberly Verbist en de alleen gestuurde Hanne Merkelbach zorgeden voor de 5-5 op vijf minuten van het einde. Het kon nu alle kanten uit. Tongeren was het meest gelukkig met een schuin schot van Justine Gomboso, terwijl Kimberly Verbist de Tongerse keepster op haar weg vond. Het werd zelfs nog 5-7 op een mistasten na een voorzet van Eleen Kimps.
KRC liet een mooie kans liggen op een verbeterd klassement...

Ook voor de C-ploeg liep het niet goed af tegen Esperanza Pelt. In de eerste helft leidde een vrije trap van Eva Van Aken tot 0-1. Vijf minuten voor tijd kwamen we op gelijke hoogte via Marie Moors, maar in de slotminuut zorgde Eva Van Aken na een nieuwe vrije trap voor de bezoekende winningtreffer: 1-2.
Foto's (Andy Van Olmen)

Het eerste provinciaal avontuur van de U11 en de U13 Blue was een succes. 
De U11 haalden tegen Genk VV een 0-1-achterstand op om vervolgens met goed voetbal een verdiende 4-1-zege in de wacht te slepen.
De U13 Blue deden het erg goed tegen Lummen VV, maar stuitten op een sterk spelende doelman. De vroege 0-1 kon niet meer ongedaan gemaakt worden. Het werd zelfs 0-2, maar voetballend lagen we zeker niet onder.

De U15 Blue bleven na een achtervolginsrace op Calcio Genk ook hangen op een verdienstelijke 3-4-nederlaag.
De U13 White trok richting Halveweg.

Zondagvoormiddag waren er dan nog uitwedstrijden voor de U12 en de U15 White.
De U12 speelde 4-4 op het veld van Heidebloem Dilsen. Coach Alain sprak van één van de beste wedstrijden van het seizoen. Top combinaties en kansen bij de vleet. Een laag thuisblok verhinderde een ruime zege voor de U12.
De U15 White haalde het met 1-3 bij Bokrijk. Een prima start dus van de terugronde. Proficiat!

ps:
- In de Super League won Anderlecht de inhaalwedstrijd tegen Standard met 1-0 door een doelpunt in de 89ste minuut. Hierdoor wordt Anderlecht na 13 matchen leider met 30 punten. Gent is tweede met 27, KRC derde met 21, Standard vierde met 20, OHL vijfde met 12 punten en Heist sluit de rij af zonder punten.
- In de heenwedstrijd van de Limburg Cup U15 speelde KRC gelijk op het veld van Ham (2-2). Op woensdag 23 januari volgt de terugwedstrijd.