07/12/2018

Topper Genk-Standard eindigt op 1-1. Beloften verliezen in Aalst. C-ploeg blijft het goed doen.

Op het SportInGenk Park eindigde de topper tussen Genk en Standard vrijdagavond onbeslist op 1-1. Onder ruime belangstelling zagen we een aardige wedstrijd in een behoorlijk hoog tempo. Standard begon sterk, maar na een kwartiertje veroverde Genk het veldoverwicht. Doelpunten bleven echter uit ook al door een sterke prestatie van onze doelvrouw Rani Coenen.
Ook in de tweede helft trachtte KRC de opening te vinden. Het was echter Standard dat de openingstreffer aantekende toen na een hoekschop de bal al dan niet de lijn overschreed. KRC vocht echter terug en Janne Geers bracht met een splijtende pas Liv Aerts alleen voor doel, die voor de verdiende 1-1 zorgde. Beide ploegen kregen nog een mooie kans maar de wedstrijd eindigde op een billijk 1-1-gelijkspel.
Voor kerstmis wachten nog twee uitwedstrijden. Zaterdag naar Heist en de week nadien op vrijdagavond bij leider AA Gent.

Foto's (Davy Rietbergen)
Doelpunten (Sportbeat)
Interviews (Sportbeat)

De Beloften trokken zaterdag naar Eendracht Aalst maar kregen daar een koude douche. Al na enkele minuten geraakten we 1-0 achter en voor de rust stonden de bordjes al op 3. Daarenboven verloren we Bo Paulussen met dubbel geel en Amber Tysiak met een verrekking. In de tweede helft redde Esther Knevels de eer toen er al een vierde Aalsterse goal was bijgekomen. De score liep in de laatste minuten nog op tot een zware 6-1.

Foto's (Davy Rietbergen)

Beter nieuws voor de C-ploeg die rustig wonnen van Lommel. Voor de rust scoorde Shana Raïs en na de pauze maakte een goed combinerend KRC er nog drie bij via Joyce Schrooten, Chaira Laurenzano en Sofie Roef. Eindstand 4-0.

Foto's (Andy Van Olmen)

De U15 White verloren in de terugwedstrijd voor de Limburg Cup van Zutendaal met 0-6, nadat ook de heenwedstrijd op 4-0 was geëindigd.