02/12/2018

Beloften en C-ploeg met deugddoende overwinningen. Ook jeugd doet het goed.

De Beloften behaalden een deugddoende overwinning tegen Melsele met als resultaat dat we in de linkerkolom van de rangschikking blijven. Nochtans zag het er aanvankelijk niet goed uit, want even voor de rust keken we tegen een 0-2-achterstand aan na twee lobgoals van kapitein Nikita Smet en Jolie Dierickx. Het geluk leek ons niet goedgezind want we troffen twee keer de deklat. Dan viel een voorzet van Yoni Stals vlak voor de rust in de verste hoek en kwamen we toch fortuinlijk op 1-2.
In de tweede periode gingen we er na een positiewissel op en over. Yenthe Kerckhofs stelde al gauw gelijk en in het laatste kwartier scoorde Jasmine Verbruggen twee keer zodat de wedstrijd eindigde op 4-2.

Foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg haalde het zoals verwacht bij Kortessem met 0-5. Shana Raïs, Joyce Schrooten en Bo Paulussen zorgden voor de rust voor drie goals. Na de pauze trapte Bo Paulussen er nog twee bij waardoor zij een quasi zuivere hattrick afleverde. Door het verlies van Bilzen staat KRC nu alleen op de derde plaats met drie punten achterstand op Alken en twaalf punten op de ongenaakbare maximumleider Eendracht Louwel.

Foto's (Andy Van Olmen)

 

Voor de jeugdploegen stonden de laatste competitiewedstrijden op het programma. Zij spelen wel woensdag en volgende zaterdag (U15 White) nog de terugwedstrijden voor de Limburg Cup.
De U12 haalden het van Zutendaal met 5-2, terwijl de U13 White ondanks enkele goede kansen nipt verloren van Bolderberg met 1-2. De U11 kwam 2-0 achter in Bregel, maar herpakte zich in de laatste 2 perioden. Toch verloren wij uiteindelijk met 3-2.
In de namiddag wonnen de U13 Blue met 6-0 van Diepenbeek.

Zondag verloren onze twee U15'ers: de Blue met 3-1 bij KVK Wellen en de White met 1-0 bij Schoonbeek Beverst.