30/11/2018

KRC stunt bij leider Anderlecht: 0-1

KRC Genk Ladies stuntte vrijdagavond in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke door met 0-1 te winnen bij leider RSC Anderlecht. 
Onder andere onder het oog van 20 vrouwelijke ondernemers, die met een door Wivina Briers van X Kwadraat bestelde VIP-bus kwamen afgezakt, knokte KRC voor wat het waard was. Anderlecht domineerde, maar KRC verdedigde ijzersterk. Enkel op hoge ballen moesten we dubbel op onze hoede zijn. Zo zeilde op het kwartier een achterwaartse kopbal van Ella Van Kerkhoven slechts nipt naast. Na een half uur kon keepster Rani Coenen gestrekt een pegel van Mirelle Lord-Mears uit haar doel zweven. KRC liet zich niet imponeren en versierde vier opeenvolgende corners. Uiteindelijk konden we met een verdiende brilscore wisselen.
In het begin van de tweede helft tikte Rani Coenen een kopbal van Ella Van Kerkhoven uit haar doel, maar nadien geraakte de thuisploeg amper nog aan kansen tegen een supergemotiveerd Genk. Het was al halfweg de tweede helft toen Britt Vanhamel aan de tweede paal een vrije trap van Sheryl Merchiers naast het doel devieerde. Even later viel het licht uit ... en gingen de speelsters voor een kwartier terug naar de kleedkamer. KRC liet dit niet aan het hart komen en bleef na de onderbreking even strijdvaardig. Janne Geers stuurde Sylke Calleeuw de ruimte in en zij knalde overheerlijk in de verste winkelhaak. Anderlecht bleef zich de tanden stuk bijten op een goed georganiseerde verdediging. Al in de 90ste minuut kopte Tine De Caigny een voorzet van Charlotte Tison naast. De naspeeltijd bleef erg lang duren, maar wanneer scheidsrechter Hurteux affloot kon KRC op basis van de stipt uitgevoerde taken en een geweldige inzet een verdiende overwinning vieren.
KRC Genk: Rani Coenen, Emmy Donné, Floor Caelen, Nathalie Weytjens, Sharon Zagar, Riete Loos, Yuna Appermont, Slke Leynen (34' Gwen Duijsters, 70' Janne Geers), Aster Janssens, Liv Aerts, Celien Guns (75' Sylke Calleeuw).
Doelpunt: 84' Sylke Calleeuw 0-1.
Scheidsrechter: Veronique Hurteux.
Gele kaarten: Riete Loos (Genk), Ella Van Kerkhoven (Anderlecht), Tine De Caigny (Anderlecht).

Foto's (Davy Rietbergen)

Doelpunt (Sportbeat)
Wedstrijdreportage (Christophe Evrard) 
Wedstrijdreportage (Arthe)
Reportage TVL