24/11/2018

Sterk KRC wint met 1-3 in OHL. 3-2-verlies voor Beloften in Moldavo. Overzicht van de andere wedstrijden.

Vrijdagavond stond KRC Genk Ladies voor een belangrijke partij op het veld van OHL. Van meet af nam KRC het initiatief. Gwen Duijsters vond echter twee keer een sterk keepende Louise Van Den Bergh op haar weg. Even na het kwartier zette Silke Leynen knap voor doel waar Celien Guns miste, maar Aster Janssens ijzig kalm de linker bovenhoek viseerde: 0-1. OHL dreigde even, maar Rani Coenen was attent op een klutsbal die dreigde in de winkelhaak te dwarrelen. Een vluchtschot van Liv Aerts op assist van Celien Guns belandde recht in de armen van de OHL-keepster.
Na de rust dreigde KRC nog meer. Silke besloot een voorzet van Yuna Appermont nipt over en Celien Guns vond op assist van de pas ingevallen Emmy Donné opnieuw Van Den Bergh op haar weg. Riete Loos speelde opnieuw een erg goede partij en smoorde de OHL-aanvallen in de kiem. Op een zeldzame Leuvense tegenstoot hield Nathalie Weytjens met een knappe sliding Anaëlle Wiard van een doelkans. Scoren was dus de boodschap. Sharon Zagar lanceerde Aster Janssens in de diepte, die onze wens vervulde. Twee minuten voor tijd was het pleit definitief beslecht wanneer Sylke Calleeuw een breedtepas van Celien Guns perfect in de rechter bovenhoek schilderde. Het bleef echter niet bij 0-3 want Zenia Mertens verraste keepster Rani Coenen nog met een verre hoge bal. 1-3 en KRC deed dus een prima zaak.
KRC: Rani Coenen, Floor Caelen, Nathalie Weytjens, Sharon Zagar, Riete Loos, Liv Aerts (70' Janne Geers), Gwen Duijsters (61' Emmy Donné), Yuna Appermont, Silke Leynen, Aster Janssens (82' Sylke Calleeuw), Celien Guns. Bank: Anneleen Dilissen.
Doelpunten: 17' Aster Janssens 0-1, 73' Aster Janssens 0-2, 88' Sylke Calleeuw 0-3, 89' Zenia Mertens 1-3.
Scheidsrechter: mevrouw Irmgard Van Meirvenne.
Gele kaarten: geen.

Reacties (Sportbeat)
Doelpunten (Sportbeat)
Doelpunten (Arthe Broadcast)
Foto's (Davy Rietbergen)

De Beloften speelden zaterdagavond bij Moldavo. Na een 1-0 achterstand bereikten wij de rust met een voorsprong (1-2), dankzij goals van Lisa Verhoeven en Nora Maesen. Toch slikten we in de tweede periode nog 2 goals zodat we onverdiend met 3-2 de boot ingingen.

Foto's (Davy Rietbergen)

De C-ploeg speelde zaterdagvoormiddag een mooie partij tegen Eendracht Louwel. De ervaring van de maximumleider gaf uiteindelijk de doorslag, waardoor de doelpuntrijke partij eindigde op 4-6.
Louwel scoorde al onmiddellijk via Ine Reyners, maar Shana Raïs stelde direct gelijk.  Door goals van Sharon Lemmens en Anouschka Boons liepen de bezoekers opnieuw uit. Marte Van Olmen milderde voor 2-3. Nog voor de rust werd het eerst 2-4 via Elke Meers en 3-4 na een run van Bo Paulussen.
Al snel in de tweede helft borstelde Elke Meers op haar gekende wijze een vrije trap in de bovenhoek. KRC drong nog aan, maar het werd zelfs nog 3-6 via Ine Reyners. Uiteindelijk zorgde Shana Raïs voor de 4-6-eindstand in een, ondanks de regen, aangename partij.

Foto's (Andy Van Olmen)

De U15 Blue voetbalde goed, maar werd op snelheid gepakt door Eendracht Louwel. Eindstand: 2-6.

De U15 White haalden het met 7-3 van Boorsem Sport, terwijl de U11 thuis tegen SLW Maaseik met 1-4 verloren door goals in het laatste kwart.  Om 13.30 uur ontvangt de U15 Blue opnieuw Eendracht Louwel.

De U13 Blue haalde uit op het veld SK Tongeren met 0-5.
De U12 speelde een wat ongelukkige partij bij SLW Maaseik en verloor met 1-4.

Tot slot reist de U13 White zondag om 10 uur naar KVK Wellen