11/09/2016

Genk gedeeld leider na 2-0 tegen Tienen

Wedstrijdverslag Luc Calleeuw
Lang wachten op 1ste doelpunt, daarna loopt het beter.

KRC Genk Ladies               -          DVC Eva’s Tienen              2 – 0

De tweede thuiswedstrijd tegen de Eva’s uit Tienen. Tegenover vorige dinsdag is Silke Leynen terug van de partij, Febe Nulens neemt plaats op de bank. Bij de bezoeksters liefst 4 ex speelsters van Genk. Scheidsrechter van de partij is Viki De Cremer. Genk mag aftrappen.

De Genkse ladies proberen direct de wedstrijd naar hun hand te zetten. Na vier minuten een diepe bal op Gwen Duijsters. De verrassend in de verdediging spelende Isabelle Ebhodaghe (38 jaar) kan net voor de lijn ontzetten, de rebound van Sylke Calleeuw gaat naast de verste paal. Op het kwartier een voorzet van Fien Steyvers, tot 2 keer toe ziet Gwen haar poging gestopt. Hierna valt het even stil, de warmte is hier niet vreemd aan. Pas tien minuten later nieuw gevaar. Na een voorzet van Fien weet doelvrouw Stephanie Meykens met een ultieme reflex de kopbal van Sylke uit haar netten te weren (25 min). Even later doet ze dat nog eens over, vrije trap van Lien Mermans, nu is de kopbal van Gwen (33 min). Voor de rest kabelt de partij rustig verder, de hitte verhindert een echt hoog tempo. We gaan rusten met een brilscore.

Tijdens de rust is Silke Leynen in de kleedkamer gebleven, Febe Nulens neemt haar plaats in. Genk voert nu de forcing. En met succes. Riete Loos stuurt Gwen Duysters in het straatje, alleen voor doelvrouw Stephanie, keurig binnengeschoven, 1-0, 49 min. Aan de overzijde tikt Femke Jonckers tot bij Lorene Martin, het schot gaat naast (51 min). Bij Tienen komt Margaux Eymael voor Jana Van Hove (53 min). Drie minuten later duikt ze alleen op voor een tot dan toe werkloze doelvrouw Sofie Van Houtven. Deze laatste redt (56 min).

De bezoeksters blijven loeren op dat ene foutje, schuiven Isabelle naar de frontlijn. En bijna met succes. Plots komt de routinier in balbezit op de rand van de zestien, ze twijfelt net te lang, haar poging wordt door Annelies Menten afgeblokt (63 min). Twintig minuten voor tijd weet Gwen een hoekschot af te dwingen, zonder gevaar. En daarna toch de 2-0. Aanval over links, bal in de grote rechthoek, Fien Steyvers kan terugleggen op Lien Mermans die keepster Stephanie met een geplaatste bal het nakijken geeft, 76 min. Genk wisselt nog twee keer Hanne Merkelbach komt voor Sylke (76 min) en Yenthe Kerckhofs komt voor Fien (80 min). Goalie Stephanie tikt een strak schot van Lien over de deklat (81 min). Twee minuten voor tijd verlengt Hanne een vrije trap van Lore Vanschoenwinkel tot bij Yenthe, afgevlagd voor buitenspel. De Genkse verdediging behoudt de concentratie, geeft niets weg, houdt voor de derde keer op rij de nul.

Een verdiende overwinning, al was het iets te lang wachten op de 1-0. Daarna liep het iets vlotter. Verdedigend sterke partij, het offensieve compartiment staat nog niet volledig op scherp. Nu volgt er even een kompetitie stop voor de meest belangrijke week van de Red Flames tot nu toe. Zij kunnen geschiedenis schrijven mits 3 op 6 te halen in de interlands tegen Servië en Engeland. In de beide eerste confrontaties met deze teams eindigde de partij telkens op 1-1. De volgende kompetitie wedstrijd trekken de KRC Genk Ladies naar Standard Luik.

Opstelling KRC Genk Ladies:
01 Sofie Van Houtven, 02 Fien Steyvers, 03 Lore Vanschoenwinkel, 06 Riete Loos, 10 Lien Mermans, 11 Sylke Calleeuw, 13 Gwen Duijsters, 14 Kelly Paulus, 17 Silke Leynen,   21 Annelies Menten, 22 Nathalie Weytjens.
Wisselspeelsters: 01 Chloë Bellavia, 05 Febe Nulens, 25 Hanne Merckebach, 26 Floor Caelen & 44 Yenthe Kerckhofs.
46 min Febe Nulens voor Silke Leynen
76 min Hanne Merckelbach voor Sylke Calleeuw
80 min Yenthe Kerckhofs  voor Fien Steyvers
Coaches:     Luk Verstraeten en Raymond Loose

Opstelling DVC Eva’s Tienen:
01 Stephanie Meykens, 02 Silke Sneyers, 03 Eleen Kimps, 09 Lorene Martin, 08 Elke Meers, 10 Isabelle Ebhodaghe,  07 Frea De Keyzer,13 Karlijn Lycke, 18 Corina Luijks, 06 Femke Jonckers & 21 Jana Van Hove.
Wisselspeelsters:
20 Edwina Di Marco,  16 Margaux Eymael, 20 Karin Malagrida & 19 Maren Sempels
53 min Margaux Eymael voor Jana Van Hove

Coaches:     Hans Bergans.

Scheidsrechter: Mevr. Viki De Cremer
Assistent scheidsrechters: De Heren Gabriele D’Amario & Benny Martens
Gele kaarten: geen

Doelpunten:
49 min 1-0 Gwen Duijsters
76 min 2-0 Lien Mermans

Toeschouwers: 150
Reporter: Luc Calleeuw


Video wedstrijd (Luc Calleeuw)

De doelpunten (Sportbeat, Ives Van Rompaey)

Samenvatting (Sportbeat, Ives Van Rompaey)

Reacties na de wedstrijd (Sportbeat, Ives Van Rompaey)

Foto's (Jill Delsaux)

De uitslagen:
RSC Anderlecht - Standard Liège  0-3
OHL - AA Gent  0-1
KRC Genk Ladies - Eva's Tienen  2-0

Het klassement:
1  Anderlecht   7 pt. (4 wedstr), 8-3
2  Standard     7 pt  (3 wedstr), 6-1
3  AA Gent      7 pt (3 wedstr), 6-2
4  KRC Genk  7 pt (3 wedstr), 4-0
5  SK Heist     3 pt (3 wedstr), 2-7
6  OHL            1 pt (4 wedstr), 3-7
7  Eva Tienen  1 pt (4 wedstr), 3-12

Krantenartikel Het Belang van Limburg (9/9/2016) met Sofie Van Houtven: