14/11/2018

KRC Genk C wint duel om tweede plaats in Bilzen.Beloften verliezen tegen leider Woluwe.

Foto: De U12.

De B-Beloften, onze C-ploeg, haalde haar 9de overwinning op rij na winst bij DV Bilzen United. KRC speelde een sterke wedstrijd tegen Bilzen, dat voor de wedstrijd samen op de tweede plaats geklasseerd stond. Bij de rust leidde KRC met 0-2 dankzij goals van Nora Maesen en Bo Paulussen. Na de rust deed Bo Paulussen er nog twee goaltjes bij. KRC staat na de heenronde 6 punten achter maximumleider Eendracht Louwel.

Zaterdagnamiddag kregen de Beloften voor de tweede opeenvolgende keer de leider op bezoek. Nu Woluwe, nadat wij vorige week toenmalig leider Club Brugge met 3-2 opzij zetten. Het geluk liet ons tegen het ervaren Woluwe nu wel in de steek. Lynn Senaeve kon op uitbraak de 0-1 scoren. We hadden voor de rust langszij kunnen komen, maar Lisa Verhoeven krulde de bal vanop links tegen de rechter doelpaal en Esther Knevels trapte alleen voor doel naast.
Onmiddellijk na de rust stonden we op een dubbele achterstand toen ex-international Audrey Demoustier een voorzet van Lynn Senaeve in doel kopte. Yenthe Kerckhofs milderde op het uur op assist van Esther Knevels. De hoop was van korte duur want Stephanie Suenens rondde een mooi uitgespeelde aanval af en Lynn Senaeve trapte overhoeks de 1-4 in de kruising. KRC gaf zich niet gewonnen. Kimberly Verbist kopte een voorzet van Fien Steyvers naar doel en de afgeweerde bal werd uiteindelijk hard binnen getrapt door Sigrid Bertels. Het bleef echter bij 2-4 want na een door Shana Raïs doorgekopte verre bal lobde Fien Steyvers nipt naast de paal.

Er waren thuiswedstrijden voor de U11 tegen Eendracht Termien (3-3-gelijkspel) en voor de U13 Blue (2-4 tegen een sterk Spouwen Mopertingen). De U13 White zorgde voor een knappe ommekeer tegen KMR Biesen: na 0-3 eindigde de partij op 7-3!

De U12 speelden in een potige wedstrijd 4-4 bij Calcio en zondag wonnen de U15 Blue met 1-2 in Zonhoven VV.
De U15 White won dinsdagavond met 2-0 tegen Stokkem.

Nog meegeven dat de eerste ploeg dit weekend vrij was wegens interlandactiviteiten.