04/11/2018

Beloften verslaan leider Club Brugge. 25 op 27 voor al onze ploegen!

Eerst toch een mooi cijfer: 8 van onze 9 ploegen wonnen dit weekend, eentje speelde gelijk. Da's dus een aardige 25 op 27!

Nadat de A-ploeg Club Brugge na verlengingen in de Beker van België opzij zette, was het zondag in competitieverband de beurt aan de B-ploeg, die donderdag nog KV Mechelen uitschakelden.
De wedstrijd werd gesponsord door Decorette Cillen.

En onze Beloften deden het prima. Onder een mooi herfstzonnetje kwamen we al snel op voorsprong wanneer Elien Nelissen na een corner in de vlucht scoorde. Club Brugge leek gelijk te komen toen Anneleen Dilissen een schot loste en Ellen Stichelbaut de bal over de lijn werkte, maar zij stond in buitenspelpositie. De wedstrijd ging nadien goed over en weer met kansen aan beide zijden. 10 minuten voor de rust speelde kapitein Febe Vanhaecke terug in het bereik van de op de loer liggende Sylke Calleeuw die de score verdubbelde. Katinka Dubois trapete een vrije trap op de lat, maar toch moesten we nog voor de pauze een tegengoal incasseren na een corner in tweede instantie met het hoofd afgewerkt door Raquel Viaene.
Onmiddellijk na de rust geraakte Julie Vankeirsbilck met het hoofd net niet bij een voorzet en op de counter redde keepster Ianthe Meersschaert in eerste instantie maar stond machteloos bij de rebound van Sylke Calleeuw: 3-1. Twintig minuten voor tijd kwam Club Brugge terug in de wedstrijd bij een geharrewar na hoekschop, uiteindelijk afgerond door Ellen Stichelbaut. Club drong aan, KRC counterde. Het bleef spannend tot de laatste corner in de slotminuut. KRC haalde de overwinning over de streep en kan nu volgende week zaterdag thuis tegen nieuwe leider Woluwe opnieuw trachten te stunten.

Wedstrijdverslag (Siebe Cambier, Club Brugge)

Zaterdag ontving de C-ploeg KFC Hamont. In de eerste helft werden de kansen onvoldoende benut. Enkel Bo Paulussen scoorde tien minuten voor de rust. Onze ex-speelster Anne Ceulemans stelde gelijk waardoor KRC alles uit de kast moest halen om de zege toch nog uit de brand te slepen. Dat lukte uiteindelijk via goals van Chiara Laurenzano (75ste minuut) en Nora Maesen (84ste minuut).

Foto's (Andy Van Olmen)

Alle jeugdploegen deden het zaterdag eveneens erg goed en wonnen hun partij. De U12 met 8-1 tegen Louwel en de U13 Blue versloegen MD Halen in een oefenduel met 6-3. De U15 Blue tot slot haalden het van KMR Biesen met liefst 8-1.
De U13 White oefenden om 11.30 uur in St Martinus Halle en gingen er met liefst 1-25 winnen.

Zondag waren er in de voormiddag twee uitwedstrijden: om 9.30 uur speelden de U15 White 3-3 in Spouwen Mopertingen en de U11 haalden het bij Zutendaal VV met een knappe 3-10, hoewel zij in de heenwedstrijd nipt het onderspit hadden moeten delven.

Laatste nieuws

27/12/2018

2019

21/08/2018

Welkom Siebe Paulus

06/08/2017

Stage in Kattevenia