27/10/2018

Goed voetballend KRC scoort vlot tegen Heist

Vrijdagavond trad KRC Genk Ladies voor het eerst onder trainer Guido Brepoels in actie. De eerste richtlijnen werden goed opgevolgd. Een fris voetballend Genk combineerde vlot en dat resulteerde na het openingskwartier in een heel aantal doelkansen. Na een afgeweerde corner trapte Yuna Appermont in de vlucht de openingstreffer binnen. Meteen was de trend gezet. Na de gevraagde pressing schoof Liv Aerts naar Silke Leynen, die de 2-0 in doel lobde. Een uitgespeelde actie van Riete Loos naar Gwen Duijsters liet Silke Leynen toe nummer 3 aan te tekenen. Silke maakte voor de rust haar hattrick compleet door rustig nummer 4 in doel te mikken.
Na de rust scoorde Silke Leynen opnieuw, nu naar een combinatie tussen Yuna Appermont en Gwen Duijsters. Een kwartier voor tijd sloot Riete Loos een iets mindere Genkse periode af door een hoekschop rechtstreeks in doel te draaien. Liv Aerts knalde nog eens op de paal maar rondde drie minuten voor tijd toch een actie op rechts af met nummer 7. En nog was het niet gedaan want Celien Guns schoof van erg schuin de 8-0-eindcijfers op het bord.
Een goede intro voor coach Guido Brepoels en assistent Eddy Bokken. Donderdag om 19 uur wacht de achtste finale van de Beker van België tegen Club Brugge op het B-stadion van KRC.

Reportage TVL

Samenvatting (Luc Calleeuw)

Foto's (Davy Rietbergen)KRC Genk: Sofie Van Houtven, Lore Vanschoenwinkel, Emmy Donné (58' Aster Janssens), Nathalie Weytjens, Sharon Zagar (52' Floor Caelen), Riete Loos, Yuna Appermont (62' Sylke Calleeuw), Gwen Duijsters, Silke Leynen, Celien Guns, Liv Aerts.
Scheidsrechter: mevrouw Irmgard Van Meirvenne.
Gele kaarten: geen
Doelpunten: 16' Yuna Appermont 1-0, 20' Silke Leynen 2-0, 27' Silke Leynen 3-0, 32' Silke Leynen 4-0, 49' Silke Leynen 5-0, 75' Riete Loos 6-0, 87' Liv Aerts 7-0, 88' Celien Guns 8-0.

De Beloften schoten zichzelf in de voet in Massenhoven door in de eerste helft en in het begin van de tweede helft, toen Massenhoven werd weggespeeld, te morsen met de kansen. Enkel Esther Knevels kon net voor de kampwissel met een hard schot op voorzet van Lisa Verhoeven de uitstekende keepster Nathalie Daneels verslaan. In de tweede helft hadden we kunnen ophogen maar Sylke Calleeuw miste een mooie assist van Lisa Verhoeven en had even later pech toen haar mooie lob op de bovenkant van de lat belandde. Massenhoven kwam op kousevoeten terug, kreeg wat kansen via verre vrije trappen en kwam uiteindelijk op gelijke hoogte via een strafschop van Yinthe Van Mechgelen na een lichte trekfout van Febe Nulens. In de laatste minuut hadden we nog het deksel op de neus kunnen krijgen maar Evi De Ridder mikte op de deklat na een uitgespeelde kans.
1-1 hoewel er duidelijk veel meer had ingezeten.

Het C-team deed het in de eerste helft goed tegen Tongeren. Marte Van Olmen opende met een gekraakt schot en Loriana Gerard lobde de 2-0 binnen. Na de rust verhoogde Kelly Philippaerts op strafschop na fout op Marte Van Olmen tot 3-0, alvorens Carla Louis tegenprikte. Uiteindelijk sloot Bo Paulussen de match af door de 4-1 in te trappen.

Foto's (Andy Van Olmen)

De U13 Blue haalde het van Schoonbeek Beverst met 6-3 en ook de U12 waren thuis succesvol tegen As Niel United (6-5).

Foto's U13 Blue (Davy Rietbergen)

Knappe prestatie ook van de U13 White die in de tweede helft de zege vastlegden tegen Zutendaal VV. Na een 1-1 bij de rust, haalden zij het verdiend met 3-1.

Onze U11 haalden het bij Calcio Genk met overtuigende 1-11 cijfers.

Laatste nieuws

22/02/2020

DETECTIEDAG 22-02

21/02/2020

INFO

13/02/2020

TRAININGEN 13-02