21/10/2018

KRC in beginfase onderuit bij Standard. B-ploegen van Genk en Gent delen de punten.

KRC deed afgelopen vrijdag geen goede zaak op de Académie in Angleur. Een hoog pressend Standard scoorde in de beginfase twee keer. Op een dubieus toegekende vrije trap aan de zijkant van de backlijn kopte Petry de openingsgoal binnen en Schoenmakers schoof na een nieuwe vrije trap de 2-0 in doel. Riete Loos had nog kunnen tegen prikken, maar Cranshoff lobde voor 3-0. Op het halfuur presenteerde Liv Aerts aan Aster Janssens de 3-1. De hoop vervloog al snel wanneer Schoenmakers een voorzet van Petry in doel knikte.
KRC veranderde in de tweede helft het geweer van schouder. Maar het duurde tot een kwartier voor tijd vooraleer de pas ingevallen Sylke Calleeuw met het hoofd een vrije trap van Silke Leynen verzilverde. Het bleef uiteindelijk bij een ontgoochelende 4-2. 

KRC Genk Ladies: Van Houtven, Vanschoenwinkel, Weytjens, Caelen, Nelissen (60’ Zagar), Loos, Appermont, Janssens (74’ Verhoeven), Leynen, Aerts, Guns (78’ Calleeuw).

Scheidsrechter: Dridelli.
Doelpunten: 7’ Petry 1-0, 8’ Schoenmakers 2-0, 19’ Cranshoff 3-0, 31’ Janssens 3-1, 35’ Schoenmakers 4-1, 75’ Calleeuw 4-2.
Gele kaarten: Schoenmakers (Standard), Cordier (Standard), Guns (Genk), Weytjens (Genk), Leynen (Genk).

Foto's (Davy Rietbergen)

Onze B-ploeg vocht een mooi duel uit tegen de B-ploeg van AA Gent. Ondanks heel wat kansen werd er in de eerste helft niet gescoord. Na de rust opende Janne Geers met een verre knal. Toch kwam Gent nog langszij op een kopbal na vrije trap. Beide ploegen gingen nog voor de winst, maar het bleef bij een al bij al terechte 1-1.

De C-ploeg haalde vrijdagavond de volle pot in Beringen. Marte Van Olmen opende 5 minuten voor de rust. Twee minuten na het wisselen stond het al 0-3 na goals van Loriana Gerard en Jytte Dubois. Nadien scoorde Nora Maesen nog twee keer en in de slotfase milderde Lisa Truyers tot 1-5.

De U15 Blue had het moeilijk tegen een sterk Sparta Kolmont dat uiteindelijk uitliep tot een zware 1-9.
De U15 White misten enkele loepzuivere kansen tegen Neeroeteren, hetgeen hen een beter resultaat dan 2-5 had moeten opleveren.

De U13 Blue speelde in Louwel en de U13 White ging aan de slag bij Halveweg Zonhoven.

Goede prestatie, maar 4-2 verlies voor onze U12 in Stokkem.

De U11 kwam 0-3 achter tegen As Niel United, maar speelde dan uit het boekje een 8-4 bij elkaar.