07/10/2018

Beloften verpulveren Diksmuide. Ook winst voor C-ploeg en jeugdploegen.

Wegens de interland van de Red Flames tegen Zwitserland waren er dit weekend natuurlijk geen wedstrijden in de Super League. Volgende zaterdag om 20.30 uur speelt onze eerste ploeg in het B-stadion van KRC tegen kampioen en leider Anderlecht.

Wel competitie in Eerste nationale waar KRC Genk Ladies de verre trip maakt naar Femke Westhoek Merkem Diksmuide afsloot met een ongeziene 0-10-zege. Was het door de KRC-bus of door het werk van interim-trainer Davy Neyens die Thomas Jansen verving omdat hij met de nationale U19 in Armenië vertoeft. Ook speelsters Janne Geers en Aster Janssens maken er deel uit van de selectie, terwijl Amber Tysiak en Floor Caelen wegens kwetsuur en ziekte niet konden meereizen.
Bij de rust leidden we al met 0-6. Lisa Verhoeven, Gwen Duijsters en Fien Steyvers scoorden in het eerste half uur. Even later maakte Hanne Merkelbach de 0-4 en nog voor de rust was Kimberly Verbist twee keer succesrijk vanop de strafschopstip.
Al even na het wisselen trapte Yenthe Kerckhofs de 0-7 op het bord. Hanne Merkelbach, Gwen Duijsters en Jasmine Verbruggen zorgden nog voor dubbele cijfers.
De ruime zege zet alleszins de ongelukkige thuisnederlaag van vorige week tegen St Ghislain Tertre Hautrage recht.

Onze Derde ploeg trok naar het noorden van de provincie waar aantrad tegen Esperanza Pelt, vorig jaar nog tweede nationaler. Twee snelle doelpunten, eerst een own-goal en dan een treffer van Shana Raïs, zetten de toon. Na de rust verhoogden Shana Raïs, Marte Van Olmen en Nora Maesen tot 0-5.

Op onze accommodatie zagen we mooie prestaties van onze jeugdploegen: de U12 haalde het met 4-0  tegen Maaseik en de U13 Blue gingen in de tweede helft voorbij SK Tongeren C (4-2). De U13 White weerden zich tegen KSK Wellen maar verloren met 2-3.
De U11 speelde goed in Maaseik. Dat met 4-3 verloren werd na een vroege 3-0-achterstand is spijtig, maar zeker niet het belangrijkste.

Zondag waren er uitwedstrijden voor de U15. De White haalde het in Boorsem met 1-6, terwijl de U15 Blue het met 3-1 moest afleggen in Louwel .