09/09/2018

Beloften met monsterscore naar vierde ronde Beker van Belgiƫ

KRC Genk Ladies B ontving neo-tweede klasser SK Loenhout op de eigen accommodatie aan de Galopinstraat in Zwartberg. Voor de wedstrijd hielden de ploegen één minuut stilte voor Jella Lauwens, speelser van Svelta Melsele, die afgelopen nacht in dramatische omstandigheden verongelukte.

Loenhout verdedigde zich aanvankelijk erg goed en hield, met een uitstelende doelvrouw Kim De Vries, alles goed gesloten. Maar Esther Oversteyns, op assists van Emmy Donné en Fien Steyvers, zorgde voor de rust toch nog voor een loepzuivere hattrick: 3-0.
Wanneer halfweg de tweede helft deze score nog op het bord stond, kon niemand verwachten dat er in de laatste 25 minuten nog 10 goals zouden bijkomen zodat het uiteindelijk, mede dankzij de snelheid van o.a. Esther Knevels-Janne Geers-Fien Steyvers, liefst 13-0 zou worden. Fien Steyvers (2), Esther Knevels (2), Janne Geers (2), Esther Oversteyns, Emmy Donné (knal onder de lat), Rimke Eurlings en kapitein Kimberly Verbist (strafschop na hands) zorgden voor de goals.

Op zaterdag 12 oktober ontvangen wij reeksgenoot Famkes Westhoek Merkem Diksmuide aan de Galopinstraat in de vierde ronde. Nadien starten de 1/8ste finales waarin de Super League-ploegen zullen aantreden.

Foto's (Davy Rietbergen)