05/09/2018

KRC in apocalyptische omstandigheden met 3-2 onderuit in Tongeren

De Beloften begonnen vanavond om 20 uur eindelijk aan de competitie en wel met een heuse derby op het veld van Tongeren.

Het werd al bij al een aangename wedstrijd, hoewel de volledige tweede helft onder stormweer, donder en bliksem moest afgewerkt worden. We hadden dan de pech dat we de stormwind grotendeels tegen hadden.
In de eerste helft combineerde KRC aardig, maar moest toch rekening houden met de scherpe counters van de ervaren bezoeksters, gestuurd door de eeuwig jonge Bo Ebhodaghe.
Tongeren kwam rond het kwartier op voorsprong toen na een dieptepas Eleen Kimps voorbij keepster Anneleen Dilissen stifte. KRC liet niet betijen en wanneer de snelle Esther Knevels foutief werd gestuit, trapte Kimberly Verbist de toegekende strafschop binnen.

Na de rust kregen we het hoger vermelde stormweer. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Op een door de wind gedragen dieptepas legde Ebhodaghe breed naar Celine Verdonck die met wat meeval - ondanks een goede interventie van keepster Anneleen Dilissen - in de 55ste minuut kon scoren. Even later waaide een hoekschop van Eleen Kimps voorbij de voor het overige goed keepende Dilissen. KRC trachtte tegen te scoren, maar moest toch de counters van Tongeren overleven. Vijf minuten voor tijd zorgde Esther Knevels voor de aansluitingstreffer. Na een hoekschop geraakte de gelijkmaker spijtig genoeg niet voorbij de Tongerse verdediging.

KRC verloor de spannende, in uitzonderlijke weersomstandigheden gespeelde wedstrijd dus met 3-2. Zaterdag wacht de bekerconfrontatie tegen de neo-tweede klasser Loenhout en de week nadien trekken we in competitieverband naar FC Kontich, vorig jaar de kampioen in eerste nationale.

 Foto's ( Davy Rietbergen)