11/08/2018

KRC verliest nipt bij Lille. Beloften overtuigend voorbij Moldavo

Zaterdag 11 augustus trok onze eerste ploeg op verplaatsing naar de Franse eerste klasser OSC Lille met in haar rangen drie Belgische internationals: Silke Demeyere, Jana Coryn en Maud Coutereels. De wedstrijd werd om 15 uur gespeeld in het Stade Léo Lagrange in Annoeulin nabij Lille.
Enkele licht gekwetsten (Aster Janssens, Fien Steyvers, Charlotte Van Ishoven en in laatste instantie Lisa Verhoeven) bleven uit voorzorg aan de kant. De krachtige thuisploeg trachtte ons te domineren, maar we hielden goed stand buiten enkele kleine kansen voor de thuisploeg maar Rani Coenen en de verdediging stond pal. Ook Sylke Calleeuw kwam er even uit op assist van Celien Guns. Pal voor de rust incasseerden we dan toch een doelpunt na een corner binnengetikt door Tolmais.
Tien minuten na de pauze scoorde Sylke Calleeuw de gelijkmaker op een dieptepas van Lore Vanschoenwinkel. KRC herstelde volledig het evenwicht in de partij, maar toch moest Sofie Van Houtven enkele keren alert ingrijpen. Acht minuten voor tijd leidde vermijdbaar balverlies tot de Rijselse winningtreffer via Ludivine Bultel. Spijtig dat we een gelijkspel door de vingers lieten glippen, maar het was alleszins een leerzame (verre) oefentrip.
KRC: Rani Coenen (46' Sofie Van Houtven), Lore Vanschoenwinkel, Annelies Menten, Elien Nelissen (61' Nathalie Weytjens), Sharon Zagar, Riete Loos, Yuna Appermont (61' Amber Tysiak), Gwen Duijsters, Silke Leynen, Sylke Calleeuw, Celien Guns.
Doelpunten: 44' Tolmais 1-0, 55' Sylke Calleeuw 1-1, 82' Ludivine Bultel 2-1.

Foto's (Davy Rietbergen)

Doelpunten (Luc Calleeuw)

Samenvatting (Luc Calleeuw)

Interviews (Luc Calleeuw):
Jana Coryn (Lille)  
Lina Boussaha (Lille)  
Sylke Calleeuw (Genk)  
Riete Loos (Genk) 


De Beloften ontvingen thuis reeksgenoot en dus eerste nationaler VC Moldavo met in hun midden onze ex-speelsters Lien Mermans en Jill Verelst. Een goed combinerend Genk kwam toch op achterstand, maar Yenthe Kerckhofs en Hanne Merkelbach zetten al voor de rust de situatie recht. Na de pauze verhoogden Hanne Merkelbach en Sigrid Bertels (met links in de draai in de winkelhaak) tot de 4-1-eindstand.

De U11 nam het op tegen Genk VV. Ondanks het verlies werd er behoorlijk goed gevoetbald en was trainer Sven Crabbé een tevreden man.