28/08/2016

Spannende, maar scoorloze KRC Genk Ladies - RSC Anderlecht

Onder het oog van 400 enthousiaste supporters aan het SportInGenk Park eindigde de opener van de Super League tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht op 0-0.
Uitslagen van zaterdag:
KSK Heist - OHL 2-1
Eva's Tienen - AA Gent 1-4

Verslag TVL

Video samenvatting wedstrijd (Luc Calleeuw)

Interviews
Riete Loos (Luc Calleeuw)
Diede Lemey (Luc Calleeuw)
Trainer Patrick Wachel (Luc Calleeuw)
Sofie Van Houtven (Vrouwenteam, Maryan Mahieu)
Ella Van Kerkhoven (Vrouwenteam, Maryan Mahieu)
Sofie Van Houtven (Sportbeat, Ives Van Rompaey)
Trainer Luk Verstraeten (Sportbeat, Ives Van Rompaey)
Heleen Jaques (Sportbeat, Ives Van Rompaey)
Trainer Patrick Wachel (Sportbeat, Ives Van Rompaey)

Foto's (Vrouwenteam, Paul Dijkmans)
Foto's (Jill Delsaux)

Logisch 0-0 gelijkspel na gesloten wedstrijd (verslag: Luc Calleeuw)
KRC Genk Ladies hebben de eer om het nieuwe seizoen in de Super League België 2016-2017 af te trappen, met als opponent bekerfinalist van vorig seizoen RSC Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in het Sportpark Genk. Ruime belangstelling, zowel qua publiek (+/- 450 toeschouwers) als pers. Diverse reporters & fotografen, en zelfs liefst 3 camera teams, Sportbeat en TVL en ARTE. Scheidsrechter is Mevr. Lois Otte. KRC Genk speelt in het blauw, RSCA in het geel. Voor aanvang wordt een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Italië van de verschrikkelijke aardbeving daar. KRC zet op.

Beide teams nemen een afwachtende houding aan, tonen veel respect. Lien Mermans stuurt een eerste keer Sylke Calleeuw in de diepte, in laatste instantie kan Laura Deloose terugspelen op keepster Diede Lemey (5 min). We zien vooral veel middenveldspel, veel slordige passes aan beide zijden. Een eerste schuchtere poging van de bezoeksters via Laura De Neve gaat over doel (11 min). Op het kwartier weet Kelly Paulus Sylke in de diepte te sturen, afgevlagd voor buitenspel, er is enige twijfel op de tribune. Aan de overzijde wordt ook Elly van Kerkhoven afgevlagd, compensatie (16 min)? We zien weinig doelgevaar. Ella kan aanleggen na voorbereiding van Lola Wajnblum, het schot gaat naast (23 min). KRC kan even dreigen na een spelhervatting. Vrije trap van Silke Leynen, Sylke kopt door, Gwen Duysters voor doel, het nummer 13 trapt naast de verste paal (36 min). Op een vrije trap van Laura De Neve kopt Heleen Jacques naast (42 min). We gaan rusten met een brilscore.

Tijdens de pauze is de aangeslagen Silke in de kleedkamer gebleven, Yenthe Kerckhofs maakt haar opwachting.  De hoofdstedelingen proberen iets meer druk naar voor te zetten. Een spelhervatting van Laura De Neve komt bij Heleen, zij trapt op sluitstuk Sofie Van Houtven (48 min). Hier zat meer in voor RSCA. Aan de overzijde vindt Lore Vanschoenwinkel Sylke die devieert in de loop van Gwen. Deze laatste trapt iets te overhaast (53 min). Op het uur probeert Anaelle Wiard het uit de draai, geen probleem voor doelvrouw Sofie. Ook op een aantal vrije trappen toont ze soeverein meester te zijn in haar territorium en plukt steeds de bal uit de lucht (62 en 64 min). Fien Steyvers krijgt geel na professionele fout (66 min). RSC Anderlecht wisselt en brengt Ulrike De Frére voor Anaelle (67 min). Op een vrije trap van Laura valt het leer na enig geharrewar voor de voeten van Nicky Van de Abeele, haar schot gaat hoog over (69 min). Met nog twintig minuten te gaan wisselt coach Luk Verstraeten Sylke voor Hanne Merckelbach. Minuten later krijgt KRC Genk de kans op de openingstreffer. Lien stuurt Gwen door over links, alleen voor de doelvrouw, de KRC spits legt af in plaats van zelf te proberen, kans weg (74 min). 

De Genkse ladies gebruiken hun derde wissel, Febe Nulens komt voor Fien (80 min). Direct hierna krijgt Kelly geel voor een fout op Lola (81 min). Vijf minuten voor tijd zien we een pittig duel tussen Hanne en Heleen. Tumult en revanche van Heleen, de onpartijdige durft haar verantwoordelijkheid niet op te nemen en geeft beide geel. Gezien de reactie was rood voor de RSCA speelster terecht geweest (85 min). Met nog drie minuten te gaan krijgt ook Anderlecht een unieke kans. Ella Van Kerkhoven duikt allen op voor keepster Sofie, zij houdt haar netten gaaf me een puike save. De partij eindigt op 0-0.

Gesloten wedstrijd met erg weinig doelkansen. Beide teams tonen veel strijdlust maar ook de nodige slordigheden in de opbouw. Teveel respect misschien voor elkaar. Correcte uitslag, maar misschien blijven de talrijk aanwezige toeschouwers een beetje op hun honger zitten. Al mogen de warme weersomstandigheden zeker als bepalend gezien worden. Minpunt is zeker de blessure van Silke Leynen, pluspunt de tomeloze inzet van de KRC Genk Ladies die vochten als een hecht team. KRC is volgend weekend vrij, RSC Anderlecht speelt thuis tegen KSK Heist.

Gele kaarten:
66 min Fien Steyvers (KRC Genk Ladies)
81 min Kelly Paulus (KRC Genk Ladies)
85 min Hanne Merckelbach (KRC Genk Ladies)
85 min Heleen Jacques (RSC Anderlecht)

Wissels:
46 min Yenthe Kerckhofs voor Silke Leynen (KRC Genk Ladies)
67 min Ulrike De Frére voor Anaelle Wiard
71 min Hanne Merckelbach voor Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)
78 min Febe Nulens voor Fien Steyvers (KRC Genk Ladies)

Opstelling KRC Genk Ladies:
24 Sofie Van Houtven, 02 Fien Steyvers, 03 Lore Vanschoenwinkel, 06 Riete Loos, 10 Lien Mermans, 11 Sylke Calleeuw, 13 Gwen Duijsters, 14 Kelly Paulus, 17 Silke Leynen, 21 Annelies Menten, 22 Nathalie Weytjens
Wisselspeelsters: 01 Chloë Bellavia, 05 Febe Nulens, 09 Amber Tysiak, 25 Hanne Merckelbach, 26 Floor Caelen, 44 Yenthe Kerckhofs.
Wissels:
46 min Yenthe Kerckhofs voor Silke Leynen
71 min Hanne Merckelbach voor Sylke Calleeuw
78 min Febe Nulens voor Fien Steyvers
Coaches:     Luk Verstraeten, Raymond Loose.

Opstelling RSC Anderlecht:
01 Diede Lemey, 03 Ella Van Kerkhoven, 04 Heleen Jaques, 08 Laura De Neve, 10 Anaelle Wiard, 14 Laura Deloose, 16 Justin Blave, 17 Lola Wajnblum, 18 Marlies Verbruggen, 20 Charlotte Tison, 28 Nicky Van De Abeele
Wisselspeelsters:02 Anke Vanhooren, 07 Noemie Foudin, 11 Tiana Andries, 12 Noemé Gelders, 21 Ines Fernandez,  22 Ulrike De Frére
Wissels:
67 min Ulrike De Frére voor Anaelle Wiard
Coaches:     Patrick Wachel.