27/05/2018

Geen Beker, maar wel een feestje in Genk

KRC Genk Ladies slaagde er in Eupen niet in om de Beker van België te veroveren. Meer dan 1000 toeschouwers zagen in een prachtig decor onder een loden hitte een betere eerste helft van Genk. Toch kreeg Standard ook enkele goede kansen, maar keepster Rani Coenen stond pal. Voor Genk had een lob van Sylke Calleeuw en een schot van uitblinker Aster Janssens meer kunnen opleveren.
Na de rust bleef Lien Mermans aan de kant en wees scheidsrechter Otte al snel naar de stip toen Lola Wajnblum over het been van Floor Caelen gemakkelijk tegen de grond ging na al dan niet voorafgaandelijk buitenspel. Noémi Gelders scoorde de strafschop. KRC wilde nog wel, maar kon toch te weinig dreiging op de mat brengen. Vijf minuten voor tijd bezegelde Sanne Schoenmakers met een kopbal ons lot.
Zware ontgoocheling na deze gemiste kans, maar die werd toch wel wat weggespoeld door de enorme ontvangst in Genk, waar achteraf nog een geweldig feestje volgde onder nu wel ideale weersomstandigheden. Hoe zou er dan wel gevierd zijn , moest de beker er gestaan hebben?

Verslag TV Limburg

Foto's deel 1 (Davy Rietbergen)

Foto's deel 2 (Davy Rietbergen)

Volledige wedstrijd (Sportbeat)

Ontvangst in Genk door de Drughi's

Interviews (Luc Calleeuw):
Sylke Calleeuw
Rani Coenen
Patrick Slegers  
Nadine Hansen