19/05/2018

KRC kan na de pauze geen vuist maken tegen Anderlecht

In de laatste Playoff-wedstrijd van de Super League ging KRC Genk Ladies zwaar onderuit tegen kampioen Anderlecht, dat bevrijd kon spelen. 
Voor de rust boden we nog goed weerwerk. Beide ploegen kregen kansen. Keepster Ines Fernandez verwerkte een laag schot van Gwen Duijsters, na assist van Nadine Hanssen, in corner. Elke Van Gorp lobde tegen de lat. Even voor het half uur geraakte een voorzet van Sarah Wijnants niet weg zodat Tine de Caigny doodeenvoudig kon binnenkoppen. KRC reageerde nog via Fien Steyvers en Gwen Duijsters maar de pogingen verdwenen over en naast.

Na de rust zagen we een heel ander spelbeeld. Al onmiddellijk gaf een verdedigende fout aan Sarah Wijnants een vrijgeleide voor de 0-2. Van KRC was nog weinig te bespeuren. Op het uur naam Elke Van Gorp een voorzet van Sarah Wijnants knap in de vlucht en even later profiteerde topschutster Ella Van Kerkhoven van een verdedigende aarzeling. Meteen 0-4 en boeken toe. Keepster Anneleen Dilissen wist nog wel een vrije trap van Sheryl Merchiers uit de bovenhoek te ranselen. Uiteindelijk kon KRC ook tegenprikken. Sylke Calleeuw besloot een voorzet van Gwen Duijsters eerst nog over, maar rondde daarna een assist van Henriëtte Awete wel af: 1-4. Toch tekende Ella Van Kerkhoven enkele minuten voor tijd nog de 1-5 aan, na aanspelen door Laura Deloose.

Ontgoocheling troef bij KRC Genk Ladies dat nu een week heeft om terug vertrouwen te winnen voor de bekerfinale in Eupen tegen Standard.

Foto's (Davy Rietbergen)

Doelpunten (Sportbeat)

Interviews (Sportbeat):
Lenie Onzia (Anderlecht)
Trainer Patrick Wachel (Anderlecht)
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)
Lien Mermans (KRC Genk Ladies)

Interviews (Luc Calleeuw):
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht)
Keepertrainer Donald Kühn (KRC Genk Ladies)
Doelvrouw Diede Lemey (Red Flames, AGSM Verona):

 

 

Laatste nieuws

22/02/2020

DETECTIEDAG 22-02

21/02/2020

INFO

13/02/2020

TRAININGEN 13-02