17/05/2018

Onverdiend verlies van KRC Genk Ladies tegen AA Gent. Eerste nederlaag voor Beloften in OHL.

Afgelopen vrijdag verloor KRC in haar voorlaatste thuiswedstrijd van AA Gent.
Nochtans waren wij zeker in de eerste helf de betere en moest AA Gent het spel volledig ondergaan. Nadine Hanssen strandde in de openingsminuut al op keepster Femke Bastiaen. Nog voor het eerste kwartier konden Sylke Calleeuw, Gwen Duijsters en Lien Mermans niet afronden. Op een dieptepas van Lore Vanschoenwinkel geraakte Lien Mermans ook niet voorbij de Gentse keepster. In de laatste minuten van de eerste helft kwam Gent er stilaan door. Amber Maximus tikte een voorzet van Elena Dhont naast en nadien trapte Dhont nog over.
De tweede helft was meer gelijkopgaand. Chloë Vande Velde lobde over en keepster Anneleen Dilissen werkte een trap van Marie Minnaert aan de eerste paal in corner. Anderzijds trapte Gwen Duijsters nipt naast en hield scheidsrechter Lyussina de (rode) kaart op zak na een fout op de doorgebroken Duijsters. Beide ploegen kregen nog kansen via Mariam Toloba en Nadine Hanssen, die net niet aan een voorzet geraakte. Vijf minuten voor tijd scoorde Gent dan toch wanneer Mariam Toloba een voorzet van Shari Van Belle rustig afwerkte. KRC had nog kunnen gelijk maken, maar de ingevallen Hanne Merkelbach treuzelde iets te lang na een inspelen van Lien Mermans.

Foto's (Davy Rietbergen)
Hoogtepunten (Sportbeat)
Reacties (Sportbeat)

 

 

De Beloften stonden voor hun laatste competitiewedstrijd op het veld van runner-up OHL B. Al vrij snel stonden we 3-0 in het krijt. We keerden nog terug tot 3-2, maar uiteindelijk slikten we een vierde goal en uitgerekend op de laatste speeldag het eerste puntenverlies in de competitie. Toch een geweldige prestatie van onze Beloften, die volgend jaar in eerste nationale mogen aantreden.

Foto's (Davy Rietbergen)

Intussen bereiden de B-Beloften (C-ploeg) zich voor op de finale van de Beker Van Limburg tegen DV Bilzen United. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 20 mei om 15.30 uur in Molenbeersel, Truyenstraat 20 in Kinrooi.

De U13 namen deel aan het tornooi van Park Houthalen.