05/05/2018

KRC en Standard delen de punten in PlayOff

Voor de laatste keer vooraleer de Bekerfinale stonden KRC Ladies en Standard tegenover elkaar. Bij KRC verving keepster Anneleen Dilissen de gekwetste Rani Coenen. Ook Annelies Menten en Silke Leynen bleven nog aan de kant. Wegens een spierblessure geen Sanne Schoenmakers voor de bezoekers.

KRC kwam sterk uit de startblokken. Gwen Duijsters ging op links aan de haal, maar Lien Mermans schoot aan de tweede paal verrassend over. Standard kwam nadien beter in de wedstrijd, maar echt doelgevaar bleef uit. Op een vrije trap van Lien Mermans had ook Lore Vanschoenwinkel aan dezelfde tweede paal kunnen scoren, maar ook nu verdween de bal over doel.

Onmiddellijk na de pauze kregen we een penalty toegekend na hands van de ingevallen Maurane Marinucci. Sylke Calleeuw kweet zich van haar taak en bracht ons op voorsprong. Meteen kregen we een spectaculair vuurwerk verzorgd door de Genkse supportersclub. Standard bleef meespelen, maar wij kregen de beste kans op een verdubbeling, o.a. met een schot van Lien Mermans en een kopstoot van Hanne Merkelbach. Anderzijds moest Nathalie Weytjens op de lijn redding brengen. Toch geraakte Standard vijf minuten voor tijd aan de gelijkmaker toen Lola Wajnblum een schot van Noemi Gelders kon overnemen. 1-1. Beide ploegen kunnen nu verder werken aan de voorbereiding op de bekerfinale.

Doelpunten (Sportbeat)

Foto's (Davy Rietbergen)

Verslag (Luc Calleeuw)

Interviews (Luc Calleeuw):
Anneleen Dilissen (KRC Genk Ladies)
Amber Tysiak (KRC Genk Ladies)