02/05/2018

KRC kan titelfeest van Anderlecht niet uitstellen: 3-1

KRC Genk Ladies moest dinsdag richting Tubize om te proberen het titelfeest van Anderlecht nog even uit te stellen. Enkele sterkhouders bleven noodgedwongen aan de kant. Naast de gekwetsten Riete Loos, Annelies Menten, Nadine Hanssen, Silke Leynen kon ook de geel geschorste Sharon Zagar enkel toekijken.

Heel wat volk in Tubize met een uitgebreide paars-witte supportersclub. Zij zagen Anderlecht al vroeg scoren. Op een hoge voorzet van Laura Deloose mocht Ella Van Kerkhoven ongestoord in doel koppen. Gwen Duijsters kreeg nog een kansje maar vooral Anderlecht probeerde te verdubbelen. Keepster Rani Coenen verwerkte een schot van Lenie Onzia in corner en Ella Van Kerkhoven kopte een voorzet van Sarah Wijnants hard naast. Halfweg de eerste helft verdween een botsende verre voorzet ongelukkig over keepster Coenen in doel: 2-0. KRC reageerde maar een assist van Lore Vanschoenwinkel naar Lien Mermans stierf uit op de lat. Even later was de match bijna helemaal gespeeld maar gelukkig trapte Ella Van Kerkhoven over een lege goal. Bij de rust was Anderlecht quasi zegezeker en kon het kampioenenfeest stilaan losbarsten.

Na de pauze verliep het spel van de thuisploeg heel wat stroever en geraakte KRC stilaan in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kruiste Hanne Merkelbach naar Gwen Duijsters, die hard de aansluitingstreffer op het bord plaatste. Even voordien moest Anneleen Dilissen keepster Rani Coenen, hard aangetrapt door Van Kerkhoven, vervangen. Anneleen deed het goed want zij verwerkte een knal van Aline Zeler via de paal uit haar doelvlak. Anderlecht begon stilaan toch zenuwachtig te worden, want bij een gelijkspel zou het titelfeest moeten uitgesteld worden. Gelukkig voor hen trapte Tine De Caigny drie minuten voor tijd een teruglegger vlak naast de paal in doel. 3-1 en Anderlecht kampioen. Een troost is dat onze speelsters de thuiszege toch niet op een presenteerblaadje hadden gelegd.

Nu volgen nog drie thuiswedstrijden, achtereenvolgens tegen Standard, Gent en Anderlecht. En dan de bekerklapper op zaterdag 26 mei in Eupen tegen Standard.

Foto's (Davy Rietbergen)

Verslag (Luc Calleeuw)
Doelpunten
 (Sportbeat)
Reacties (Sportbeat)

Interviews (Luc Calleeuw):
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies)
Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies)
Coach Patrick Wachel (RSC Anderlecht) 
Laura De Neve (RSC Anderlecht)
Tine De Caigny (RSC Anderlecht)
Heleen Jaques (RSC Anderlecht)