28/04/2018

Nipte nederlaag voor KRC Ladies in AA Gent

Na een lange door filles verstoorde busrit kwamen we amper een uur voor tijd op onze bestemming. Daar bleek dat wij de eerste minuten niet echt goed wakker waren. AA Gent profiteerde, nam het initiatief en creëerde enkele kansen. Zo devieerde doelvrouw Rani Coenen een schuiver van Chloë Vande Velde in hoekschop. Vande Velde mocht iets voorbij het kwartier een  hoge voorzet van Elena Dhont ongestoord overnemen voor de 1-0. Het sein voor KRC, zonder Riete Loos, Annelies Menten en Silke Leynen om zich te herpakken. Keepster Femke Bastiaen mocht zich gelukkig prijzen dat haar trap tegen de opzittende Sylke Calleeuw enkel tegen de paal ketste. Even later kwam de gelijkmaker er toch. Sylke Calleeuw stuurde Gwen Duijsters in het straatje, die met een perfecte assist richting tweede paal Nadine Hanssen toeliet om te scoren. Op een teruglegger van Lien Mermans knalde de alweer goed spelende Aster Janssens onder de lat, maar Bastiaen redde knap in corner. Bij die corner van Lien geraakte de bal niet onmiddellijk weg zodat Gwen Duijsters dit kon afstraffen. KRC leidde meteen met 1-2. Op een betwistbare vrije trap van Isabelle Iliano mocht Amber Maximus te gemakkelijk binnenkoppen waardoor de bordjes weer in evenwicht stonden. We verloren meteen ook Nadine Hanssen met een hamstringblessure. Fien Steyvers kwam in haar plaats. Even later liep Sharon Zagar tegen een gele kaart op. Zij zou aan de rust vervangen worden door Hanne Merkelbach.
AA Gent begon ook weer beter aan de tweede helft. Toloba knalde over en een vrije trap van Iliano belandde in het zijnet. Een verre knal pegel van Emma Van Britsom werd knap over doel getikt door keepster Rani Coenen. Elena Dhont maakte het onze verdediging knap lastig. We hielden toch goed stand tot tien minuten voor tijd Dhont werd weggestuurd door Vande Velde en zij met een stiftertje doelvrouw Rani verschalkte. 3-2. KRC ging nog voor de gelijkmaker en kreeg nog kansen. Aster Janssens vond het gaatje voor Hanne Merkelbach wiens hoog schot door keepster Bastiaen in corner kon verwerkt worden. Deze corner kwam bij Lien Mermans, maar de gelijkmaker strandde op de deklat zodat we met een nipte 3-2-nederlaag vrede moesten nemen.

Dinsdag volgt al de volgende wedstrijd in Anderlecht, dat zich mits een zege tot kampioen kan kronen. KRC moet het stellen zonder de eerder genoemde gekwetsten en zonder Nadine Hanssen (hamstrings) en Sharon Zagar (gele kaarten). Kans voor de jonkies om zich verder door te zetten!

Interviews:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies)
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)
Lien Mermans (KRC Genk Ladies)

Verslag (Luc Calleeuw)

Foto's (Davy Rietbergen)
Doelpunten (Sportbeat)
Reacties (Sportbeat)