21/04/2018

Twee keer 0-1-winst in 3 dagen voor KRC Ladies in Standard

Op de eerste speeldag van de Playoffs moesten de KRC Genk Ladies opnieuw naar Standard, waar het vorige dinsdag met 0-1 won op de laatste speeldag van de reguliere competitie. En nu was de uitslag precies hetzelfde.

Ook het wedstrijdverloop was vergelijkbaar. Standard begon sterk met een door Lore Vanschoenwinkel afgeblokt schot van Lisa Petry. Op een vrije trap na een aangeschoten hands borstelde Sanne Schoenmakers de bal tegen de deklat. Tussendoor mikte Sylke Calleeuw een vlotte combinatie Aster Janssens-Silke Leynen over doel. Voor de thuisploeg vond Noemie Gelders de vuisten van Rani Coenen op haar weg waarna de bal via de knie van Floor Caelen in doel dreigde te belanden, maar Floor kon zelf op de lijn nog wegwerken. Vanaf het half uur domineerde KRC. Op een vrije trap van Lien Mermans zweefde doelvrouw Lisa Lichtfus stijlvol het gevaar weg. Maar vijf minuten voor de rust had Genk kunnen scoren. Silke Leynen tipte een één-twee met Aster Janssens echter nipt naast de paal.

Na de pauze drukte Genk het gaspedaal dieper in. Riete Loos bediende Nadine Hanssen, maar Lisa Lichtfus tipte haar plaatsbal nog net in corner. Standard dreigde nog even, maar Sanne Schoenmakers kon net niet bij een steekbal van Noemie Gelders. KRC had veldoverwicht en nadat Nathalie Weytjens nog te hoog besloot, scoorden wij toch de openingsgoal. Lien Mermans vond het gaatje bij Silke Leynen, die knap breed legde naar de net ingevallen Gwen Duijsters, die rustig kon intikken. Een minuutje later hadden wij moeten verdubbelen, maar de afgezonderde Silke Leynen besloot een voorzet van Gwen Duijsters iets te onzuiver op de rechter doelpaal. Een kwartier voor tijd begon Standard aan een steriele druk, waardoor het wel spannend bleef. Een vrije trap van Noemie Gelders werd afgeweerd in corner en Lola Wajnblum kopte een corner van Gelders over doel. Voor het overige noteerden we niet echte doelkansen. Toch vielen nog enkele, misschien wel overbodige gele kaarten. Zo moest thuisspeelster Lola Wajnblum in blessuretijd met dubbel geel het terrein verlaten en kregen ook Sharon Zagar en Lien Mermans een karton onder de neus geduwd.

KRC komt nu alleen op de tweede plaats, nadat AA Gent een 3-0 voorsprong zag teloor gaan tegen Anderlecht:3-4. Volgende vrijdag trekken we naar Gent.

Interviews (Luc Calleeuw):
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies)
Aster Janssens (KRC Genk Ladies)
Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies)

Reacties (Sportbeat)
Samenvatting (Sportbeat)