16/04/2018

KRC Genk Ladies wint na matige prestatie met het kleinste verschil in Standard

foto: Dave Rietbergen

Dinsdagavond eindigde de reguliere competitie in de Super League. KRC kon op een gedeelde tweede plaats komen als het won op het veld van Standard. 
Het begin oogde helemaal niet goed. Een onkennelijk Genk speelde slordig en inspiratieloos. Het leverde Standard enkele kansen op. Schoenmakers stuitte na slecht wegwerken van Rani Coenen op onze doelvrouw, Wiard schoof een doorkoppen van Schoenmakers naast en Floor Caelen - zeker één van de beteren op het veld - redde een doorbraak van Hannecart op de lijn. Op het half uur kregen wij echter de grootste kans, maar Silke Leynen trapte voor open goal naast op een voorzet van Gwen Duijsters.
De tweede helft begon heelwat beter. Een schot van Lien Mermans zeilde nipt naast. Aan de overzijde trapte de vrijstaande Sanne Schoenmakers naast. Op het uur kon Sylke Calleeuw ontsnappen, de bal ging iets te ver van de voet, maar Maurane Marinucci knalde de terugspringende bal in eigen doel. Een goal op niveau van de wedstrijd... En uiteindelijk zou dat doelpunt voldoende zijn, dankzij sterk keeperswerk van Rani Coenen. Zij ging in de voeten van Yuna Appermont, neutraliseerde een laag schot van Noëmi Gelders en had een erg knappe redding op een kopbal van Sanne Schoenmakers in petto.

KRC Genk Ladies eindigt de competitie samen met AA Gent op een gedeelde tweede plaats, weliswaar met een minder goed doelsaldo. Anderlecht telt 15 punten meer en Standard 12 punten minder.

Bij aanvang van de playoffs worden de punten gedeeld door 2, zodat we volgende stand krijgen:
1 Anderlecht 26 pt.
2 AA Gent 19 pt (*)
3 KRC Genk 19 pt (*)
4 Standard 13 pt (*)
(*) : afronding naar boven; bij gelijk aantal punten wordt een half punt in mindering gebracht.
Bij gelijke eindstand geldt de rangschikking na de reguliere competitie.

Toevallig spelen wij de eerste wedstrijd in de Playoffs van nu vrijdag opnieuw op het veld van Standard ...

Hoogtepunten Standard-Genk (Sportbeat)
Reacties Sportbeat:
- Gwyneth Vanaenrode  (Standard)
- Lisa Petry   (Standard)
- Rani Coenen  (KRC Genk Ladies)

Foto's (Davy Rietbergen)