14/04/2018

Beloften op 1 punt van de titel na winst in Louwel

Na de spannende vrijdagavondthriller kwamen onze ploegen zaterdag en zondag allemaal opnieuw in actie.

De Beloften hadden het niet gemakkelijk in de derby bij Louwel. In de beginfase was thuisspeelster Ine Reyners enkele keren gevaarlijk en konden wij ons in de eerste helft niet echt doorzetten. Keepster Sandra Vandenwyngaert had een knappe redding in petto op een kopbal van Esther Oversteyns na assist van Sigrid Bertels. Sigrid lobde ook nog op de lat zodat wij met een blanco stand gingen rusten.
Na de pauze kwam KRC sterk opzetten en regende het - ondanks het mooie weer - kansen. Even voor het uur kwam de verdiende openingstreffer wanneer Sigrid Bertels een vrije trap van Kimberly Verbist aan de tweede paal binnen liep. Nadien liep de afwerking spaak en stond een uitstekende keepster Sandra Vandenwyngaert meerdere malen in de weg. Tien minuten voor tijd verdubbelde Janne Geers dan toch met een knap overhoeks schot in de linker bovenhoek op assist van Lore Op de Beeck.
Door de winst volstaat volgende week in Moldavo een punt om de verdiende titel te vieren. Hoewel onze meisjes natuurlijk graag het onvoorstelbare maximum van de punten (66 op 66 !) wensen te behouden.

De Kampioenen van onze derde ploeg speelden hun laatste competitiewedstrijd op het veld van BS Sport. Nathalie Odeur bracht ons op voorsprong, maar uiteindelijk werd het toch nog 1-1. Onze meisjes slikte de ganse competitie geen enkele nederlaag. Enkel tegen BS eindigden 2 van de 4 wedstrijden op een gelijkspel waardoor zij de competitie beëindigen met 7 punten voorsprong. Van harte proficiat!
Volgende week volgt de terugwedstrijd voor de Beker van Limburg tegen Fufo Beringen. Na de 1-6-winst in de heenwedstrijd mag de halve finale, wellicht tegen eerste provincialer FC Alken, ons niet meer ontglippen.

De U15 Blue verloren in Lindelhoeven met 7-0

De U13 haalde het intussen na een knappe prestatie bij Munsterbilzen met 3-8.

De U12 winnen eveneens van Stokkem VV met 3-0

De U15 White anderzijds haalde het zondagvoormiddag op het veld van Park Houthalen met 1-4.