05/04/2018

C-ploeg kampioen in Tweede Provinciale . Dubbele cijfers voor A-team in KSK Heist

Zaterdag behaalde onze derde ploeg de titel in Tweede provinciale. Zij wonnen van Kortessem VV met 5-0. Bij de rust leidden onze meisjes met 4-0. Al in de eerste minuut profiteerde Yoni Stals van een foutje van de bezoekende doelvrouw. Twintig minuten later wezen de bordjes al 3-0 aan na een heerlijke kopbal van Matha Schreurs op corner van Loriana Gerard en een steal van Bo Paulussen. Rimke Eurlings trapte met een perfecte vrije trap de 4-0 binnen. Na de pauze kwam er nog ééntje bij. Tessa Dessart vond keepster Ine Houbrechts op haar weg, maar Lore Op de Beeck lobde toch de 5-0 tegen de touwen. 
Na een denderend seizoen is de titel meer dan verdiend. Een ongelukkige forfait in het begin van het seizoen na een discutabel uitgestelde wedstrijd tegen Pelt was uiteindelijk het enige verlies. Enkel in een spannende thuiswedstrijd tegen BS Sport moest een gelijkspel (3-3) worden toegestaan.
Met nadien nog twee uitwedstrijden voor de boeg (Kortessem en BS Sport) zette de ploeg van trainer Alain Pereira Batista de kers op de taart.

Zorgden voor de titel: Alicia Berten, Anne Ceulemans, Tessa Dessart, Anneleen Dilissen, Hannelore Dilissen, Lien Doumen, Jytte Dubois, Rimke Eurlings, Loriana Gerard,  Femke Jacobs, Hanne Kerkhofs,  Chiara Laurenzano, Nora Maesen, Julie Meers, Nathalie Odeur, Lore Op de Beeck,  Bo Paulussen, Kelly Philippaerts,  Luana Santarlasci, Martha Schreurs, Joyce Schrooten, Mischa Snyers, Yoni Stals, Sofie Tans, Hanne Thomas, Gisem Ünver, Lonneke van Eijk, Chelsey Van Roosbroeck en Maren van Wijngaarden.
Trainer: Alain Pereira Batista.
Afgevaardigden; Johan Brebels en Bjorn Dessart.

Zaterdagnamiddag won de eerste ploeg na een gezondheidswandeling met dubbele cijfers de inhaalwedstrijd op het veld van KSK Heist ondanks de onbeschikbaarheid van haar 5 U19-internationals: Floor Caelen, Gwen Duijsters, Yenthe Kerckhofs, Hanne Merkelbach en AmberTysiak. 
KRC begon onmiddellijk met volle overtuiging en heel wat kansen, maar o.a. een lob van Nadine Hanssen ging over en een voorzetschot van Silke Leynen kon niet beroerd worden. Op het kwartier trapte Lien Mermans na een voorzet van Lore Vanschoenwinkel haar eerste goal van het seizoen in de linkerbovenhoek. Twee minuten later zette Aster Janssens zich door voor de 0-2. Nog voor de rust stond Sylke Calleeuw aan de tweede paal op de goede plaats om een assist van Riete Loos in doel te deponeren.
Na de kampwisseling werkte Fien Steyvers eerst een dubbelpas van Nadine Hanssen-Silke Leynen niet af, maar even later schoof zij over de grond een dieptepas van Nathalie Weytjens tegen de touwen. Dan was het de beurt aan Silke Leynen om rond het uur een loepzuivere hattrick te maken. Eerst krulde zij verrassend een corner rechtstreeks in doel. Dan benutte zij een loepzuiver inspelen van Nadine Hanssen om ten slotte met het hoofd een voorzet van Sharon Zagar in doel te koppen voor de 0-7. Tijd om uiteindelijk de enige kans van Heist te noteren, maar het schot was al bij al onvoldoende doeltreffend om doelvrouw Anneleen Dilissen echt te bedreigen. KRC bleef komen, maar nadat Sylke Calleeuw een assist van Nadine Hanssen tegen de onderkant van de lat trapte, was het wachten tot de laatste vijf minuten om de score te zien opdrijven. In drie minuten tijd vielen evenveel goals zodat de teller nog tot 10 opliep! Lore Vanschoenwinkel zette een dubbelpas met Silke Leynen op en omspeelde keepster Biba Goovaerts voor de 0-8. Nathalie Weytjens kopte dan een voorzet van Nadine Hanssen loepzuiver tegen de touwen. Uiteindelijk pikte ook Henriëtte Awete haar doelpuntje mee door van schuins de lokale doelvrouw te verschalken.
KRC Genk Ladies komt nu samen met AA Gent op de tweede plaats in de Super League.

Volgende vrijdag 13 april om 20 uur ontvangt KRC Genk Ladies datzelfde AA Gent in de halve finale van de Beker van België. De wedstrijd vindt plaats op het B-veld van de Luminus Arena van KRC Genk.

Interviews (Luc Calleeuw):
- Esther Knevels (KRC Genk Ladies)
- Nathalie Weytjens (KRC Genk Ladies)

Samenvatting (Luc Calleeuw)

 

 

Zaterdag zijn er ook thuiswedstrijden voor de U13 en de U15 Blue. Zij krijgen respectievelijk Eendracht Mechelen ad Maas (11 uur) en SK Lommel (13 uur) tegenover zich.
De U12 trekt naar Genk VV. Aftrap om 13 uur.
Tot slot gaan de U15 White zondag om 9.15 uur aan de slag in HO Heide.

Laatste nieuws

22/02/2020

DETECTIEDAG 22-02

21/02/2020

INFO

13/02/2020

TRAININGEN 13-02