21/08/2016

Dubbele 2-3-winst voor KRC in Den Haag en Aalst. Video, verslagen en interview

KRC Genk Ladies kwam bij de Nederlandse bekerwinnaar als snel op 0-2. Lien Mermans werkte in één tijd voorbereidend werk van Sylke Calleeuw en Silke Leynen af. Even later trapte Lien onder de deklat haar tweede in doel. KRC bleef sterk spelen en geraakte nog aan enkele doelrijpe doelkansen, maar de 0-2 bleef op het bord.
Na de pauze kwam ADO beter uit de kleedkamer. KRC kreeg het moeilijk. Toch liepen wij eerst nog uit  toen Hanne Merkelbach op aangeven van Sylke Calleeuw de 0-3 in de winkelhaak pegelde. ADO bleef nu aandringen. Keizerweerd en Rijsdijk brachten de thuisploeg terug in de wedstrijd. KRC moest nu op het tandvlees om de 2-3 overeind te houden, hoewel wij op counter ook nog enkele kansen kregen.

Verslag Luc Calleeuw:
KRC Genk toont vooral in eerste periode mooi dingen.
ADO Den Haag
                  -          KRC Genk Ladies               2 – 3

02 min 0-1    Lien Mermans
07 min 0-2    Lien Mermans
52 min 0-3    Hanne Merckelbach
64 min 1-3   Lindsey Keizerweerd
70 min 2-3   Pia Rijsdijk

Video ADO Den Haag-KRC Genk Ladies (Luc Calleeuw)
Interview met Nathalie Weytjens (Luc Calleeuw)

Interessante oefenpartij tegen Nederlands Bekerwinnaar ADO Den Haag, een pittig test. Plaats van gebeuren is de Militaire Sportterreinen van team VV KSD-Marine, op luttele meters van het Scheveningse strand. KRC treedt aan in de nieuwe blauwe uitrusting, ADO in het vertrouwde geel – groene tenue. Net voor aanvang een heus rookgordijn in de kleuren van het thuisteam via hun Bengaalse vuurwerk. De Belgische ladies mogen aftrappen.

En hoe komen ze uit de startblokken, met finesse, grinta, doeltreffendheid. Nog geen twee minuten ver, inworp van Silke Leynen op Sylke Calleeuw. Deze laatste wordt ten val gebracht maar krabbelt terug recht (dat is een groot verschil met het mannenvoetbal), tikt subtiel naar Silke die in één tijd verder devieert naar Lien Mermans, die de 0-1 schitterend tegen de netten prikt (2 min). En KRC gaat op het elan verder. Sylke jaagt haar opponent op en ontfutselt deze het leer, tikt naar Lien Mermans. Het nummer 10 plaatst me een verre krul heerlijk in de bovenhoek, 0-2 (7 min). Droomstart heet dat.

ADO moet even van deze uppercut bekomen. Een eerste hoekschot voor de Hagenaren na twaalf minuten, geen gevaar. Het is integendeel Genk dat verder dreigt. Lien stuurt Gwen Duijsters diep, zij verzuimt de score uit te bouwen en duwt de bal naast (16 min). KRC controleert het gebeuren, het verdedigend viertal Lore Vanschoenwinkel, Annelies Menten, Silke Leynen en Nathalie Weytjens geven niets weg en doelvrouw Sofie Van Houtven heerst in haar rechthoek. Ze klemt met brio een vrije trap van Jessie van Leeuwen (27 min). Net voor het half uur zien we een dubbel pas tussen Lien en Fien Steyvers, Lien zoekt aflossing bij Annelies die het nummer 10 mooi in het straatje stuur, strakke voorzet, Gwen kopt over (29 min). Vlak hierna stuurt Yenthe Kerckhofs fraai Sylke in de diepte, keepster Ina Pothof redt met een mooie reflex (30 min). Aan de overzijde toont goalie Sofie haar kunnen op een poging van Jessie (33 min). En dan vindt de plaatselijke grensrechter dat hij zijn steentje moet bij dragen. Tot drie keer toe steekt hij onterecht (en onsportief) de vlag de hoogte in. Eerst wanneer Lien Sylke afzondert (34 min). Dan wanneer Sylke jagend het leer recupereert, Lien bedient die Gwen in het straatje stuurt (36 min) en tenslotte nog eens wanneer draaischijf Lien nog eens Sylke lanceert (38 min). Zelfs de Haagse assistent trainer moet er om lachen.

Vijf minuten voor rusten toch eens een echte kans voor ADO, we noteren een voorzet van Nadine Noor, zowel Jessie als Lindsey Keizerweerd missen. De KRC Genk ladies komen zelf ook nog dicht bij een nieuw doelpunt. Uittrap van Sofie, Sylke komt door, zo duikt Lien alleen op voor keepster Jennifer, zij houdt Lien van een zuivere hattrick (42 min). Net voor rusten nog een vrije trap na fout op Gwen. Lien trapt, Lore devieert, in de handen van het Haagse sluitstuk. We rusten met 0-2.

Coach Luk Verstraeten brengt Chloë Bellavia voor Sofie, Febe Nulens voor Fien en Hanne Merckelbach voor Yenthe na de pauze. ADO tracht iets aan de achterstand te doen. Een eerste poging van Nadine gaat hoog over (46 min). Een vrije trap van Nikki Deridder eindigt in de grijparmen van Chloë (48 min). Even later een diepe bal op Lindsey, zij trapt voorlangs (50 min). Maar ook KRC laat zich niet onbetuigd. Sylke wordt door Lien op links in het straatje gestuurd, gepaste voorzet op Hanne Meckelbach, de 0-3 is een feit (52 min). En het blijft een aangename wedstrijd om volgen. Een persoonlijke actie van Nadine wordt door keepster Chloë onschadelijk gemaakt (54 min), ook een vrije trap van Frederique Nieuwland geraakt niet voorbij de goalie (56 min).

Uitblinkster Lien loodst Gwen door de verdediging, het nummer 13 alleen op doelvrouw Jennifer af, haar poging wordt geraakt en gaat in hoekschot (56 min). Lien trapt, Sylke klimt het hoogst aan de tweede paal, maar kopt naast (57 min). Aan de overzijde noteren we een actie tussen Vitoria Pelova en Pia Rijsdijk, rakelings over (58 min). ADO dwingt een paar hoekschotten af, op eentje daarvan trapt Nadine de uitvallend bal naast de staander (60 min). Even later wisselt ADO doelvrouw Jennifer en mag Isa Polthof haar opwachting maken (63 min). Hierna kunnen de groengele de aansluiting treffer prikken. Een steekpas van Nadine in de loop van Lindsey Keizerweerd, zij tikt in de verste hoek 1-3 (64 min). ADO voert een dubbele wissel uit, brengt nog wat meer offensief geweld. Mijke Roelsfema en Nance Van Der Meer komen voor Priscilla Mesker en Lindsey (67 min). Bij KRC komt Yenthe terug op het terrein voor Silke. Met nog twintig minuten te gaan terug spanning in de partij. Victoria vindt de vrijstaand Pia Rijsdijk die keepster Chloë geen kans laat en de 2-3 in de verste hoek schuift (70 min).

Na deze fase hanteert de onpartijdige even een regel uit het hockey. Hij stuurt Gwen na protest voor 5 minuten naar de bank om af te koelen (72 min). Een kwartier voor tijd tikt keepster Chloë een streep van Nance in hoekschot. Bij ADO komen Eline Koster en Jessie (terug) in de plaats van Nikki Ridder en Victoria Pelova (77 min). Fien maakt de laatste minuten vol voor Sylke (78 min). Tien minuten voor tijd een nieuwe vlotte aanval van de Genkse ladies tussen Lien en Hanne, diepte pas op Gwen, andermaal gaat de vlag omhoog, twijfelachtig. De bezoeksters laten het niet aan hun hart komen en blijven geconcentreerd het gebeuren controleren. Twee keer kan ADO nog dreigen. Een schot van Eline Koster valt op het dak van het doel (82 min) na een vrije trap van Nance en het nodige geharrewar voor doel klemt doelvrouw Chloë het leer, de partij eindigt op een 2-3 zege voor de Belgen.

Aangenaam kijkstuk met twee teams die beide vol voor de overwinning gaan. KRC Genk speelt een super sterke eerste periode en weet op ervaring en routine ook de tweede helft de controle te behouden. Oververdiende overwinning na een puike teamprestatie. Volgende vrijdag wacht de openingswedstrijd in het Genks Sportcentrum tegen RSC Anderlecht. Het Brusselse team speelde vandaag thuis 1-1 gelijk tegen PSV Eindhoven.

Statistieken:
Wedstrijd: ADO Den Haag - KRC Genk Ladies      2 – 3 (0 – 2)
Datum: zaterdag 20 augustus 2016
Aanvang: 14:30 uur
Locatie: KSD - Marine, Militaire Sportterreinen
Betreft: Voorbereidingswedstrijd
Toeschouwers: 225
Reporter: Luc Calleeuw
Fotograaf: Jill Delsaux
02 min 0-1   Lien Mermans
06 min 0-2   Lien Mermans
52 min 0-3   Hanne Merckelbach
64 min 1-3   Lindsey Keizerweerd
70 min 2-3   Pia Rijsdijk
Wissels: Vliegende Wissels
Opstelling ADO Den Haag:
Ida Pothof (60. Romy Dalebout), Nikki Ridder (75. Eline Koster), Sabine Kuilenburg (46. Hélène Heemskerk), Mijke Roelfsema (46. Fréderique Nieuwland), Priscilla Mesker (70. Mijke Roelfsema), Eline Koster (46. Vesna Veltrop), Carmen Simonis (46. Nadine Noordam), Victoria Pelova (75. Jessie van Leeuwen), Nance van der Meer (46. Maartje Looijen), Jessie van Leeuwen (46. Pia Rijsdijk) en Lindsey Keizerweerd (70. Nance van der Meer)
Opstelling KRC Genk Ladies:
24 Sofie Van Houtven, 03 Lore Vanschoenwinkel, 21 Annelies Menten, 06 Riete Loos, 22 Nathalie Wuytjens, 10 Lien Mermans, 13 Gwen Duijsters, 17 Silke Leynen, 11 Sylke Calleeuw, 44 Yenthe Kerckhofs, 02 Fien Steyvers.
Wisselspeelsters:
05 Febe Nulens, 01 Chloë Bellavia, O5 Febe Nulens, 24 Hanne Merckelbach
Coaches:     Luk Verstraeten, Raymond Loose

De Beloften wonnen eveneens met 2-3 bij eerste nationaler Eendracht Aalst.
Verslag (trainer Sven Vandereyt):
De eerste 10 minuten waren zeer moeilijk. Aalst drukte ons terug tot op de eigen 16. Een licht toegekende vrije trap ging na 4 minuten op de dwarslat. De rebound werd binnen getikt. Nadien komen we nog enkele keren goed weg wegens gebrekkig uitvoetballen. Maar na een kwartier komt het middenveld meer en meer in balbezit. De bal gaat beter en beter rond. Door goed druk zetten van Jessica moet een verdedigster van Aalst een foutje maken op Jess en penalty. Jess zet deze feilloos om. Nadien blijft Genk de bal opeisen en 5 min voor rust brengt Amber met een mooie doorsteekpass (met links) Esther alleen voor de keepster: 1-2.
Tijdens de tweede helft heeft vooral Aalst de bal. Ze voetballen enkele kansjes bij elkaar maar Celien komt nooit echt in de problemen. Ook Esther zondert Jess nog eens alleen af voor de goal maar Jess raakte de bal niet perfect.
Vlak voor de drankpauze scoort Aalst dan toch de gelijkmaker. Maar 5 min na die drankpauze scoort Aster de 2-3. Een trap van 5 meter buiten de zestien gaat mooi over de keeper. De assist was van Esther.
Nadien wil Aalst nog wel doordrukken maar een goaltje valt er niet meer.
Knappe overwinning voor het jonge Genk!

De U15 maakten er tegen Hoogstraten VV, dat toch van iets minder niveau was, een doelpuntenfestival van. De teller stopte op 16.