10/04/2018

5 KRC speelsters in EK U19, Aster was bij EK U17

foto: Leo Stolck

Liefst 5 KRC-speelsters werden geselecteerd voor de Eliteronde van het EK U19. Floor Caelen, Gwen Duijsters, Yenthe Kerckhofs, Hanne Merkelbach, Amber Tysiak trekken vanaf maandag 2 april tot woensdag 11 april naar Finland.
Woensdag 4 april verloren zij van gastland Finland met 2-0. Aan de 70ste minuut scoorde de thuisploeg via strafschop en zij verdubbelden 10 minuten voor tijd. Amber, Gwen en Yenthe stonden in de basis.Hanne verving Yenthe in de 64ste minuut. Floor bleef op de bank.
Zaterdag 7 april was Azerbaijan de tegenstander. De Flames wonnen met 5-1, waarbij het eerste doelpunt gescoord werd door Hanne Merkelbach.
De slotmatch tegen Frankrijk werd nipt verloren met 0-1 na een erg vroeg doelpunt. Amber Tysiak en Floor Caelen speelden de volledige wedstrijd, Gwen Duijsters stond een uur op het veld. Yenthe Kerckhofs en Hanne Merkelbach bleven op de bank.

Intussen was Aster Janssens in Nederland aan de slag voor de Eliteronde van het EK U17. Na verlies tegen Portugal (2-0) wonnen de Flames vlot met 6-0 van Roemenië. Donderdagavond moest de slotwedstrijd tegen Nederland gewonnen worden. Bij de rust stond het 2-2, maar uiteindelijk moesten onze youngsters de duimen leggen met 4-2. Meteen werd een mooie campagne afgesloten.

En om het rijtje Flames compleet te maken. Keepster Maren van Wijngaarden wordt regelmatig opgeroepen voor de trainingen van de U15.