21/03/2018

Aangename Genk-Gent eindigt op gelijkspel

foto: Davy Rietbergen. Riete Loos viert de ultieme gelijkmaker van Sharon Zagar onder het oog van de ontgoochelde Marie Minnaert.

KRC Genk Ladies en AA Gent maakten er op een ongewone dinsdagavond onder een toch nog behoorlijke belangstelling een aangename wedstrijd van die uiteindelijk eindigde op een gelijkspel. Hierdoor blijven beide ploegen naast elkaar op de tweede plaats en knabbelen zij één puntje weg van hun achterstand op Anderlecht, dat thuis verrassend met 0-3 onderuit ging tegen Standard.

AA Gent was iets beter in de eerste helft met een bepalende Kassandra Missipo op het middenveld. Na een mooie beweging knalde Chloë Vande Velde op het kwartier tegen de deklat. Anderzijds geraakte Silke Leynen net niet aan een voorzet van Gwen Duijsters en zoefde een vrije trap van Silke Leynen nipt over. Even voor de rust ontsnapte Marie Minnaert op rechts en plaatste Amber Maximus haar assist loepzuiver in de linkerhoek, zodat we gingen rusten met een terechte 0-1.

In de tweede helft zagen wij een gretiger Genk. Silke Leynen kreeg een prima voorzet van Gwen Duijsters niet gekadreerd. Na een uur kwamen we toch op gelijke hoogte wanneer Sylke Calleeuw een verre dieptepas van Silke Leynen voorbij keepster Femke Bastiaen trapte. Met de inbreng van Aster Janssens en Lien Mermans ging KRC nog hoger spelen. Een oprukken van de debuterende Floor Caelen, die de geschorste Annelies Menten verving, geraakte via Lien Mermans bij Sylke Calleeuw, die te zwak besloot. Ook Gent stak de neus aan het venster en keepster Rani Coenen moest in de voeten van Chloë Vande Velde. Tien minuten voor tijd stonden we toch 1-2 in het krijt want nu versloeg Chloë Vande Velde een wijkende Rani Coenen wel. Met de inbreng van Hanne Merkelbach ging KRC nu volop voor de gelijkmaker. Keepster Femke Bastiaen voorkwam na een corner met een prima reflex een kopbal van Lore Vanschoenwinkel en bleef ook bij de herneming van Aster Janssens overeind. Toch geraakte KRC in de naspeeltijd nog aan een al bij al verdiend gelijkspel. Aster Janssens zette zich door en via een tussenstation knalde Sharon Zagar overhoeks de 2-2 in doel.

De supporters genoten van een boeiende wedstrijd, hetgeen belooft voor de halve finale van de Beker van België op vrijdag 13 april.

Foto's (Davy Rietbergen)

Hoogtepunten (Luc Calleeuw)

Interviews (Luc Calleeuw):
- Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies)
- Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies)
- Floor Caelen (KRC Genk Ladies)

Hoogtepunten (Sportbeat)

Interviews (Sportbeat)
Trainer Patrick Slegers (KRC Genk Ladies)
Trainer Dave Mattheus (AA Gent)
Lien Mermans (KRC Genk Ladies)