11/03/2018

KRC Genk geraakt niet aan verdiende punten tegen Standard. Erg vlotte winst voor B- en C-ploeg.

KRC Genk Ladies moest ondanks een erg sterke tweede helft zaterdagavond vrede nemen met een 1-2-nederlaag tegen Standard. Vooral in de beginfase lieten we ons ringeloren. KRC kreeg een eerste kans via Gwen Duijsters maar Zoë Van Eynde ging op links aan de haal en Annaële Wiard profiteerde van teveel ruimte om binnen te koppen. Vijf minuten voor de rust glipte Zoë Van Eynde na een te korte terugspeelbal nipt voorbij keepster Rani Coenen en keken we tegen een dubbele achterstand op. In de eerste helft konden we te weinig druk zetten om aan de achterstand te knabbelen.
Dat veranderde onmiddellijk na de pauze. Keepster Lisa Lichtfus moest zich in de kijker spelen om een zwaar schot van Silke Leynen te pareren en om met de voeten Gwen Duijsters van succes te houden. Nadine Hanssen kopte nipt naast en ook andere kansen gingen er niet in. Wanneer Lisa Lichtfus dan toch bij het ontzetten de fout inging, schoof Sylke Calleeuw de aansluitingstreffer op het bord. Caroline Wolters  verloor even haar zelfbeheersing en revancheerde zich op Annelies Menten met rood tot gevolg. Met 11 tegen 10 was het voor Standard nu echt pompen of verzuipen. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er echter niet ondanks meerdere mogelijkheden waaronder een voorzetschot van Silke Leynen en een inschuiver van Sigrid Bertels, die beiden nipt langs de verkeerde kant van de paal belandden.

Wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

 

Interviews (Luc Calleeuw):
Thomas Jansen
 (Trainer Beloften en Red Flames U19 assistant)
Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies)
Sharon Zagar (KRC Genk Ladies)

Doelpunten (Sportbeat)

Interviews (Sportbeat)
Patrick Slegers (coach KRC Genk Ladies)
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies)
Zoë Van Eynde (Standard)
Elien Nelissen (Standard)

 

 

 

 

 

 

De Beloften overrompelden een moedig en sportief Miecroob Veltem en wonnen na een doelpuntenfestival met liefst 16-1.
Bij de rust stond het al 6-0. Enkel in het derde kwartier was de wedstrijd enigszins in evenwicht en viel de scoringsmachine stil.
Na de rust ging Genk op zijn elan verder.
Doelpunten Esther O. 6, Yenthe 3, Hanne 2, Henriette 1, Aster 1, Esther K. 1, Sigrid 1, Janne 1.
Het eerreddende tegendoelpunt viel in minuut 85 op een onhoudbaar vluchtschot.
Ploeg : Anneleen, Kimberly, Febe, Yenthe, Esther Knevels, Henriette (45’ Aster), Esther Oversteyns, Hanne (45’ Janne), Floor, Sigrid, Lore.

Na de uitgestelde wedstrijd van vorige week trokken onze B-Beloften in hun tweede wedstrijd van de Playoffs naar Jong Sint-Truiden. De wedstrijd werd zaterdag en in de Begaardenbosstraat gespeeld omwille van de Pro League-match tussen STVV en Club Brugge. KRC stond bij de rust al 0-8 voor met goals van Tessa Dessart, Martha Schreurs, Chiara Laurenzano (2), Loriana Gerard en Bo Paulussen (3). Na de pauze gaf de thuisploeg er ontgoocheld de brui aan.

De U15 Blue moesten hun meerdere erkennen in Lutlommel met een te zware 1-11. De U15 White daarentegen wonnen met 2-1 van SK Meeuwen C. Verder waren er thuiswedstrijden voor de U12 tegen Calcio Genk en een uitwedstrijd van de U13 in As Niel United.