26/02/2018

KRC wint met 2-4 aan Den Dreef (samenvatting). Beloften met 1-0 voorbij een sterk Anderlecht: verslag en foto's. C-ploeg wint van BS en slaat serieuze kloof.

Zaterdagavond verzekerde KRC Genk Ladies zich op het Eneco-stadion aan Den Dreef bij OHL mathematisch van een plaats in Play Off 1. In de eerste helft bood OHL goed weerwerk, maar het aantal kansen aan beide zijden was eerder beperkt. Op het half uur kwam een verre vrije trap van Britt Vanhamel na een tussenstation op het hoofd van Sari Kees, die gemeten binnen kopte. KRC liet niet betijen. Fien Steyvers zette een vijftal minuten later vanop rechts voor doel, waar Silke Leynen aan de tweede paal zuiver afrondde.
De tweede helft was pas afgefloten of Nadine Hanssen lobde perfect vanop 20 meter over keepster Louise Van den Bergh. KRC wettigde haar voorsprong en drukte OHL nu achteruit. De marge bleef echter op één goal en dat leek ons een kwartier voor het einde zuur op te breken want op counter knalde Petra Baldewijns een assist van Celien Guns in de linkerbenedenhoek. Onze speelsters herstelden zij onmiddellijk van die slag. Nadine Hanssen stuurde Gwen Duijsters in het straatje en de pas ingevallen Gwen lobde enig mooi de 2-3 op het bord. Even later stuitte Gwen na een assist van Sylke Calleeuw op de Leuvense keepster. Deze onderscheidde zich ook op een trap van Silke Leynen. Toch geraakte KRC nog aan de verdiende 2-4 want Riete Loos bediende in de naspeeltijd de op rechts doorspurtende Sigrid Bertels, die hoog voorzette waar Hanne Merkelbach met het hoofd de bal in doel deponeerde. Een mooie overwinning in een mooi stadion!

Foto's  (Davy Rietbergen)

Verslag (Sportbeat)

Samenvatting (Luc Calleeuw)

Interviews (Luc Calleeuw):
Sari Kees (OHL)
Hanne Merkelbach (KRCG)
Gwen Duijsters (KRCG)
Rani Coenen (KRCG)
Sylke Calleeuw (KRCG)

Reacties (Sportbeat)
Goals (Sportbeat)

De Beloften behouden het maximum van de punten!
De supporters trotseerden de ijzige koude en beide ploegen bedankten hen met een hartverwarmende prestatie.
Anderlecht zette van bij de aanvang veel druk op de speelster in balbezit en jaagde op iedere bal. Onze meisjes toonden zich fysiek sterk om aan deze druk te weerstaan. Onze verdediging met Floor als uitblinker stond pal.
De wedstrijd had werkelijk alles : intens en spannend, evenwichtig met enkele doelkansen (Genk), technisch hoogstaand met fraaie combinaties ondanks het harde veld en de wind. Ook snelheid van spel en uitvoering lag, zeker in de tweede helft, zeer hoog. 
Op vrijschop van Kimberly besliste Janne de wedstrijd in minuut 29 met een prachtig kopbaldoelpunt, een demonstratie van  sprongkracht, timing en plaatsing!

Anneleen, Kimberly, Febe, Yenthe, Aster (86’ Lore) , Esther Knevels, Esther Oversteyns, Hanne (75’ Henriette), Floor, Janne (84’ Bo), Sigrid

Onze C-ploeg haalde in de eerste wedstrijd van de Playoffs een erg belangrijke zege tegen BS Sport. De doelpuntenrijke eerste helft werd afgesloten met een 4-3-voorsprong en uiteindelijk wijzigde de stand niet meer. Daarmee breidt KRC haar voorsprong op 5 wedstrijden van het einde uit tot 7 punten.
In de eerste helft benutte Loriana Gerard op het kwartier een voorzet van Lore Op de Beeck om de openingstreffer aan te tekenen. Jolien Hendrickx benutte een verdedigend onzorgvuldigheidje op gelijk te maken. Maar al aan de twintigste minuut stonden we opnieuw op voorsprong toen Tessa Dessart afwerkte nadat Chiarenzano een teruglegger van Bo Paulussen op de lijn geweerd zag worden. In de 30ste mionuut was alles te herdoen want An Vanmeer ging op links door en Lotte Vandensteen kon simpel binnen tikken.  Drie minuten later werd het 3-2 wanneer Chiara Laurenzano twee kansen kreeg om keepster Chloë Bellavia te verschalken. Een te korte terugspeelbal liet Jolien Hendrickx toe om de bordjes alweer in evenwicht te brengen. Maar Chiara Laurenzano mocht drie minuten voor tijd alleen op weg gaan om de 4-3-ruststand vast te leggen.
In de tweede helft dreigde BS aanvankelijk meermaals met Lotte Vandensteen en Ruth Nijssen, maar keepster Sofie Tans stond pal. Dan herstelde Genk. Chelsey Van Roosbroeck kopte een hoekschop van Tessa Dessart op de lat en Bo Paulussen mikte nipt naast. Uiteindelijk bleef het bij 4-3.

Samenvatting KRC Genk Ladies C - BS Sport

Al onze jeugdploegen treden buitenhuis aan.
Zaterdag de U15 Blue naar Maasland Noord Oost (aftrap 13 uur) en steken de U13 om 14 uur de straat over naar Calcio Genk.
Zondag is het de beurt aan de U12 in Park Houthalen (9.30 uur) en de U15 White in Zonhoven VV (10 uur).