17/08/2016

KRC Genk Ladies wint met 3-1 van de Red Flames U17 (met video's, wedstrijdverslag en wedstrijdvideo)

Wedstrijdvideo (Luc Calleeuw)

In een aangename oefenwedstrijd in aanwezigheid Roberto Martinez (bondscoach Rode Duivels) won KRC Genk Ladies woensdagavond met 3-1 van de Red Flames U17, die drie Genk-speelsters in haar rangen telde: Floor Caelen, Amber Tysiak en Jill Verelst (foto). Nadat de Flames op de paal mikten, verlengde Annelies Menten een vrije trap met het hoofd in doel. In de tweede helft scoorde Lisa Petry op een sublieme wijze de gelijkmaker, maar even later profiteerde Silke Leynen van slordig uitverdedigen om ons opnieuw op voorsprong te brengen. Een tiental minuten voor het einde lobde Yenthe Kerckhofs de 3-1 in doel. Een prachtige actie met Kelly Paulus strandde nog op de deklat.

In de voorwedstrijd haalde onze U12 het eveneens met 3-1 van WS Lommel United.

Onze tweede ploeg verloor een oefenwedstrijd in FC Merchtem 2000 met, u raadt het al, 3-1

Zaterdag oefent onze eerste ploeg in ADO Den Haag, de tweede ploeg in Aalst.

Foto's (Jill Delsaux)

Annelies Menten kopt na een vrije trap van Lien Mermans de 1-0 in doel (Sportbeat)

Lisa Petry kapt zich vrij en trapt overhoeks de gelijkmaker binnen (Sportbeat)

Silke Leynen start onzorgvuldig uitvoetballen af voor de 2-1 (Sportbeat)

Kelly Paulus trapt op de lat na een sublieme assist van Lien Mermans (Sportbeat)

Interviews van Sportbeat:
Tamara Cassimon (coach Red Flames U17)
Floor Caelen
Amber Tysiak
Fien Steyvers

Wedstrijdverslag
Ondanks (logische) winst slordige wedstrijd van KRC Genk Ladies tegen verdienstelijke Flames.

KRC Genk Ladies               -          Red Flames U17                            3 – 1

24 min 1-0    Annelies Menten
50 min 1-1    Lisa Petry
52 min 2-1    Silke Leynen
85 min 3-1   Yenthe Kerckhofs

Voorlaatste oefenpartij, dit keer in het sportcentrum van Genk. De KRC Ladies geven de Red Flames U19 partij. Redelijke publieke belangstelling, onder de aanwezigen de nieuwe (Spaanse) Bondscoach van de Rode Duivels, de heer Roberto Martinez. De belangstelling voor het Belgische voetbal gaat dus verder dan de mannen alleen.

De wedstrijd zelf dan. KRC tracht de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de eerste minuut al wordt Lien Mermans na een dubbel pas tussen Sylke Calleeuw en Silke Leynen afgezonderd voor doel, de ex Lierse speelster strandt op doelvrouw Kenza Vrithof. Maar ook de jeugdige Red Flames laten zich niet onbetuigd, we zijn getuigen van een pegel op de paal van Lisa Petry die via het hoofd van doelvrouw Chloë in hoekschot eindigt (3 min). Na tien minuten werpt Silke in op Sylke, strakke voorzet, Lien kopt net te laat. Voor de U17 een actie via Esther Buabadi en Lisa, terug gelegd op Morgane Aelen, die over trapt (15 min). Toch blijft de partij vooral gekenmerkt door een slordige laatste pas. Fien Steyvers bereikt met een strakke voorzet Lien, haar schot gaat over (21 min). Slechts uitstel, vier minuten later is het prijs. Lien neemt een spelhervatting op links, hoog voor doel, Annelies Menten kopt over de doelvrouw tegen de netten, 1-0, 24 min.

KRC zet door. Een voorzet van Silke wordt door Gwen Duijsters over getrapt (26 min). Tien minuten later een diepe bal op Sylke van Kelly Paulus, afgevlagd voor buitenspel, twijfelachtig (36 min). De Red Flames proberen van achter uit te voetballen, bij KRC Genk wordt aardig rond getikt, alleen is steeds de laatste bal erg slordig. Met nog 5 minuten te gaan kaatst Sylke op Lien, dubbel pas met Kelly, het schot van Lien wordt door doelvrouw Kenza. We gaan rusten met 1-0.

Enkele wissels tijdens de pauze bij beide teams. KRC tracht te controleren, de jonge Red Flames tonen aanvallend meer initiatief. En met succes overigens. Via Anais Bey Temsamani komt het leer bij Lisa Petry. Zij kapt zich schitterend vrij en krult de bal langs een verbijsterde doelvrouw Sofie Van Houtven in de verste hoek, 1-1, (50 min). De Genkse Ladies laten het niet aan hun hartje komen en strijden verder. Sylke jaagt de doelvrouw op, even twijfel, de Genk aanvalster laat voor de aanstormende Silke Leynen die mooi binnen trapt, 2-1, 52 min.

Hierna valt het even stil. We noteren nog een diepe bal van Kelly op Sylke, alleen door, onterecht afgevlagd voor buitenspel, één van de weinige foutjes van het scheidsrechtertrio (63 min). Minuten later een voorzet van Lien, Gwen mist aan de 2de paal (65 min). Ondertussen heeft KRC de wedstrijd onder controle. Een pegel van Kelly strandt op de kruising, verdient beter (70 min). De Red Flames laten nog eens hun tanden zien, Lisa zet voor, Amber Tysiak komt net te laat (73 min). Een schot van dezelfde Amber wordt door doelvrouw Sofie in hoekschot verwerkt (74 min). Met nog negen minuten te gaan missen de Red Flames de kans op de gelijkmaker. Mooie persoonlijke actie van Anais, langs haar opponent, ze duwt het leder rakelings langs de foute kant van de paal (82 min).

En de KRC Ladies straffen de misser ijskoud af. Lien bedient de ingevallen Yenthe Kerckhofs die enig mooi over de Red Flames doelvrouw tegen de netten schildert, 3-1, 85 min. De Red Flames tonen nog een laatste stuiptrekking, via Anais en Lisa komt het ronde ding bij Jenna van de Keere. Zij is te verrast om keepster Sofie te kloppen (87 min). De KRC Genk Ladies brengen de partij over de brug.

Interessante en kijkwaardige partij, al verzuimen de KRC Genk Ladies om het tempo op te trekken en falen vooral te veelvuldig in de laatste pass, een werkpunt. Aanstaande zaterdag staat de laatste voorbereidingswedstrijd uit bij de Nederlandse Bekerwinnaar ADO Den Haag op het programma. Een heel serieuze laatste test voor de confrontatie tegen RSC Anderlecht. Dit team treedt aan tegen onze eerste opponent in de kompetitie, RSC Anderlecht

Statistieken wedstrijd
Wedstrijd: KRC Genk Ladies – Red Flames U17 3 – 1 (1 – 0)
Datum: Woensdag 17 Augustus 2016
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: SportInGenk Park, Genk
Betreft: Voorbereidingswedstrijd
Ruststand: 1-0
Eindstand: 3-1
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
Assistent scheidsrechters: Nico Piette, Irina Lyussina 
Toeschouwers: 175
Reporter: Luc Calleeuw
Fotograaf: Jill Delsaux, Dave Rietbergen, Nienke van der Tak Scoreverloop:

24 min 1-0   Annelies Menten
50 min 1-1   Lisa Petry
52 min 2-1   Silke Leynen
85 min 3-0   Yenthe Kerckhofs
Wissels:
44 min Karlijn Knapen voor x
46 min Sofie Van Houtven voor Chloë Bellavia
46 min Febe Nules voor Fien Steyvers
60 min Fien Steyvers voor Annelies Menten
60 min Yenthe Kerckhofs voor Nathalie Wuytjens
67 min Jessica Pironet voor Sylke Calleeuw
67 min Hanne Merckelbach voor Gwen Duijsters
80 min Britt Labro voor Esther Buabadi
80 min Jill Verelst voor Floor Caelen

Opstelling KRC Genk Ladies:
01 Chloë Bellavia, 03 Lore Vanschoenwinkel, 02 Fien Steyvers, 21 Annelies Menten, 06 Riete Loos, 14, Kelly Paulus, 22 Nathalie Wuytjens, 10 Lien Mermans, 13 Gwen Duijsters, 17 Silke Leynen, 11 Sylke Calleeuw.
Wisselspeelsters:
44 Yenthe Kerckhofs, 24 Sofie Van Houtven, 07 Jessica Pironet, 02 Fien Steyvers, 25 Hanne Merckelbach
Coaches:     Luk Verstraeten, Raymond Loose

Opstelling Red Flames U17:
01 Kenza Vrithof, 02 Sari Kees, 03 Romy Camps,04, Tine Blomme, 05 Floor Caelen, 06 Amber Tysiak, 17 Lisa Petry, 08 Anais Bey Temsamani, 09 Valérie Schuilen, 10 Esther Buabadi, 11 Morgane Aelen
Wisselspeelsters:
12 Joséphine Delvaux, 13 Zenia Mertens, 20 Jenna Van De Keere, 14 Eva De Baets, 18 Britt Labro, 07 Karlijn Knapen & 16 Jill Verelst
Coaches:     Tamara Cassimon & Luc Bosmans.