01/02/2018

KRC door 3-0 tegen Heist naar gedeelde tweede plaats (met video, foto's en interviews)

KRC Genk Ladies domineerde de hele partij tegen KSK Heist. Een snelle voorsprong had gekund maar een kopbal van Lore Vanschoenwinkel op hoekschop van Silke Leynen werd op de lijn weggewerkt. Uiteindelijk was het wachten tot de 35ste minuut toen Gwen Duijsters haar tegenstander omspeelde en hoog in doel knalde. Vijf minuten later verdween een vrije schop van kapitein Riete Loos voorbij iedereen voor de 2-0.
Ook na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Op het uur rondde Henriette Awete een voorzet van Gwen Duijsters aan de tweede paal af. De ingevallen Hanne Merkelbach vond nog de paal op haar weg zodat het 3-0 bleef.

KRC komt op gelijke hoogte met AA Gent dat in de slotseconden verloor van Anderlecht. Vrijdag trekt KRC naar Gent.

KRC Genk Ladies: Rani Coenen, Lore Vanschoenwinkel, Annelies Menten, Nathalie Weytjens, Sharon Zagar (70’ Fien Steyvers), Riete Loos, Amber Tysiak, Silke Leynen, Gwen Duijsters, Henriëtte Awete (75’ Hanne Merkelbach), Sylke Calleeuw (65’ Aster Janssens).
Doelpunten: 35’ Gwen Duijsters 1-0, 40’ Riete Loos 2-0, 59’ Henriëtte Awete 3-0.

Hoogtepunten (Sportbeat)
Reacties (Sportbeat)

Interviews
Aster Janssens  (Luc Calleeuw)
Amber Tysiak (Luc Calleeuw) 

Foto's (Dave Rietbergen)

De U15 White zouden dinsdagavond voor de Beker van Limburg op het veld van Heers VV spelen. Wegens de weersomstandigheden ging de wedstrijd echter niet door.